Készült: 2020.09.21.18:33:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2013.04.15.), 227. felszólalás
Felszólaló Dr. Dorkota Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:41


Felszólalások:  Előző  227  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. DORKOTA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Fejér megyei képviselők azért nyújtottuk be ezt a módosító indítványt, mert amikor a megyei agrárkamara megválasztotta elnökének a Fejér megyei elnököt, akkor nagy többséggel azért választotta meg, mert alkalmasnak tartották arra a posztra. Majd amikor a létrejött országos agrárkamara szavazott, alelnöknek is alkalmasnak találták, aminek mi, Fejér megyeiek kifejezetten örültünk, hiszen mindenki úgy van, hogy azért egy kicsit maga felé húz, a saját ott élő embereket támogatja.

Valóban megkerestek minket az agrárkamarai tagok, és észleltük, hogy összeférhetetlenség áll fenn a törvényben, annak ellenére, hogy egyéb kamaráknál, valamint az életben sincs összeférhetetlenség a két feladat között. Ezért nyújtottuk be ezt a módosító indítványt, hogy a megyei agrárkamara elnöke lehessen egyben az országos agrárkamara alelnöke, képviselje a megyénket az országos agrárkamarában, illetve képviselje az országos agrárkamarában a hatalmas szaktudásával az egész ország agrárkamaráját.

Ilyen egyszerű egyébként, a többi meg találgatás. Adott esetben a Jobbik is mindenben meg tudja találni azt, amit támad. A független képviselő asszonynak meg azt kell mondjam, aki egyébként úgymond az LMP-t képviseli, hogy ismerni kéne a gazdaságot, ismerni kéne azokat az embereket, akik választanak, ismerni kéne azokat a gazdákat, akik megbíztak a megyei agrárkamara elnökében szavazatukkal, és ismerni kéne azt az országos agrárkamarát, amely pedig alelnöknek méltóan megválasztotta a jelöltet. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  227  Következő    Ülésnap adatai