Készült: 2020.09.20.17:24:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

83. ülésnap, 291. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:24

Felszólalások:  <<  291  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el a helyüket, hogy megkezdhessük a szavazást.

Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetve tárgysorozatba-vételről való döntésre az Országgyűlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Erről az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést, az érdeklődő képviselők a szokásos módon tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyűlés! Tavaszi ülésszakunkon és tegnap egy-egy előterjesztés általános vitáját lezártuk. Most a részletes vitára bocsátások következnek. Indítványozom az egyes állami vezetők tisztázatlan érdekeltségi kapcsolatai következtében kirobbant Fidesz-Lockheed-botrány tényeit és következményeit vizsgáló bizottság felállításáról szóló H/1304. számú országgyűlési határozati javaslat részletes vitára bocsátását. (Az eredményjelző táblán: 12 igen, 4 nem, 0 tartózkodás.)

Kérem képviselőtársaimat, foglalják el a helyüket. Kérem a szavazógép bekapcsolását. (Megtörténik.)

Tisztelt Országgyűlés! Megismétlem, hogy most a Fidesz-Lockheed-botrány tényeit és következményeit vizsgáló bizottság felállításáról szóló H/1304. számú országgyűlési határozati javaslat részletes vitájáról szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 220 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a részletes vitára bocsátással egyetért.

Indítványozom a gyermekgondozási díj bevezetésével - (A kivetítőn, amelyen az elnöki pulpitus látszik, futni kezd a kép. - Közbekiáltások: Megbolondult a gép! Fut az elnök úr!) majd megállítják; szeretném megnyugtatni az Országgyűlést, hogy nem én futottam, csak a kép futott a falon - összefüggő törvénymódosításokról szóló T/1280. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról szavazzanak. Aki egyetért a részletes vitára való bocsátással, az igennel szavazzon. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 236 igen szavazattal, 13 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a részletes vitára bocsátással egyetért.

Tisztelt Országgyűlés! Az SZDSZ képviselőcsoportja a Házszabály 98. § (5) bekezdése alapján az Országgyűlés döntését kérte a Kuncze Gábor és Wekler Ferenc képviselők által T/1243. számon benyújtott, a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatának tárgysorozatba-vételéről. Az indítvány tárgysorozatba vételét a költségvetési bizottság június 7-i ülésén elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 98. § (5) bekezdése alapján a tárgysorozatba-vételről az Országgyűlés az előterjesztő legfeljebb ötperces felszólalása után határoz. A tárgysorozatba-vétel tárgyában képviselőcsoportonként egy képviselő, valamint az elsőként szólásra jelentkező független képviselő legfeljebb két perc időtartamban felszólalhat, majd az előterjesztő a felszólalásokra legfeljebb két perc időtartamban válaszolhat.

Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem az előterjesztőt, kíván-e szólni. (Jelzésre:) Megadom a szót Kuncze Gábor frakcióvezető úrnak.

(17.20)

Felszólalások:  <<  291  >>    Ülésnap adatai