Készült: 2020.09.30.02:57:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2009.11.30.), 253. felszólalás
Felszólaló Herbály Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:20


Felszólalások:  Előző  253  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy az imént, most is megköszönöm Kékkői képviselő úr szorgalmas részvételét a törvényjavaslat javításában. Igazából csak azért nem az ő javaslatát támogattuk, támogatjuk, mert egy kicsit jobb a Kis Péter által benyújtott módosító indítványsor. Ami pedig a bírálatát illeti, az általános vitában is elmondtuk, most is elmondom, van egy fáziseltolódás az EU-irányelv, EU-rendelet és a magyarországi törvényhozás között. Hibákat is követünk el közösen, mert amikor az előző törvénymódosítás volt, bizonyos dolgokat nem vettünk észre, más dolgokat pedig fáziskéséssel most tudtunk beépíteni a törvénybe.

Nem akarom itt a zárszó kapcsán ijesztgetni képviselő urat, de feltehetően a következő időszakban, nemsokára sort kell hogy kerítsünk a törvénymódosításra, hiszen olyan változások vannak Európában, a világban, hogy bizony nekünk reagálni kell azokra a történésekre, amik az élelmiszer-biztonság, élelmiszerlánc, támogatás és egyebek vonatkozásában kialakulhatnak. Azt gondolom, hogy elsősorban nem mulasztás, hanem reagálás történik a változásokra, és ebben a munkában van feladatunk.

Még egyszer megköszönve a munkában való részvételt, azt kérem, hogy azt a módosító indítványsort támogassa az Országgyűlés a módosító javaslatok szavazásakor, amit mi is támogattunk. Ezek elsősorban a Kis Péter László által benyújtott módosító indítványok.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  253  Következő    Ülésnap adatai