Készült: 2020.09.19.15:48:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

232. ülésnap (2009.10.13.), 170. felszólalás
Felszólaló Herbály Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Megpróbálom gyorsan mondani, nem azért, hogy ne értsék, hanem azért, hogy a két percben minél többet elmondhassak. Arra kérek mindenkit, hogy ne egymás ellen politizáljunk, hanem a magyar agrárgazdaságért. Van miről beszélnünk. Mielőtt rátérnék, szeretném mondani Bodó képviselő úrnak, hogy a vízgazdálkodási társulatok nem szolgáltatási díjat szednek, hanem érdekeltségi hozzájárulást. Ez egy olyan szervezet, amelyik nem a tagoknak szolgáltat, hanem a tagok érdekei érdekében végez fejlesztési és fenntartási munkákat.

Beszélhetnénk arról és beszélni is kell, hogy egy új nemzeti agrárprogramra van szükség. Célok, eszközök, törvények; élni és élni hagyni, együtt, egymásért dolgozni. Új termőföldtörvényre van szükség. Az érdek-képviseleti szervezetek új együttműködésére lenne szükség, új szerepvállalására. Új szövetséget kell kötni az agrárpolitikai szereplők között. Meg kell érteni, hogy egy országban kis-, közép- és nagyüzemekre van szükség. Meg kell érteni, hogy integrációra, kooperációra van szükség. És beszélnünk kell arról, hogy minőségi, versenyképes magyar áruk előállítására van szükség. Miért nem erről beszélünk?

Azt mondják képviselőtársaim, hogy a jelentést nem tudják elfogadni. Közben a jelentés teljes őszinteséggel feltárja az összes problémát. Azt is, hogy a magyar kormány nem tudta vállalni a hazai támogatási rész teljes kifizetését. Teljes őszinteséggel feltárja! Akkor ezt miért nem lehet elfogadni? Azt kellene írni, hogy mindent kifizettünk, mi vagyunk a legjobbak? Nem! Képviselőtársaim, legyünk tárgyilagosak; ezt mondtam a vezérszónoki beszédemben és most is ezt kérem. S ne csináljunk vihart abban a bizonyos edényben.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai