Készült: 2021.05.16.07:08:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

295. ülésnap (2013.07.04.), 175. felszólalás
Felszólaló Kozma Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  175  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOZMA PÉTER (Fidesz): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország kormányának megalakulása óta kifejezett szándéka, akarata a mindennapi gyakorlatban megtestesülő szemlélete, hogy a fiatalok nemzettudatát ápolja, történelmi értékeink megbecsülését, a magyar nemzetért viselt felelősségvállalást elősegítse.

Ennek keretében számos kormányzati elképzelés valósult és valósul meg a Bethlen Gábor Alap támogatásával, valamint más nemzeti és európai uniós források felhasználásával, bevonva ebbe természetesen a határainkon túl élő nemzettársak fiataljait.

Az ifjúságpolitika területén - beleértve a turisztikai, táboroztatási lehetőségeket is - számos civil szervezet, köztük alapítvány és közalapítvány tevékenykedik. Ezen szervezetek kezdeményezései és azok megvalósítása terén gyakorta találkozunk azzal, hogy a támogatás szükséges, munkájukat több esetben adományok juttatásával végzik. Működésük során a dologi kiadások terén is számolniuk kell a nehéz anyagi helyzettel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amely három országgal határos, olyan országokkal, ahol nagy számban élnek magyarok, és ahol a turisztikai lehetőségek nem eléggé feltártak és kihasználtak, különös súllyal bír minden ilyen nemes célú tevékenység. Hosszú évekig azt tapasztaltuk, hogy ezen szervezetek kimaradtak a pályázati források lehetőségéből, legyen az épületfelújítás vagy eszköztámogatás. Pedig nem kell indokolnom, hogy adott esetben szükségük lett volna rá.

A befektetett anyagi forrás nem mérhető össze azzal a haszonnal, amely az élményekben, ismeretfejlesztésben és a történelmi helyek megismerésében nyilvánulhat meg a tanulóifjúság számára. Kérdezem ezért államtitkár urat, hogyan kívánják ezen szervezetek tevékenységét segíteni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

Köszönöm megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  175  Következő    Ülésnap adatai