Készült: 2021.05.11.21:07:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

295. ülésnap (2013.07.04.), 133. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (KDNP)
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:23


Felszólalások:  Előző  133  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselő Úr! Ha nem ült volna itt ön parlamentben most már lassan évtizedek óta, ha ön nem lett volna annak a szocialista-szabad demokrata gépezetnek a tagja, egyébként folyamatos támogatója, szavazója, néha szóvivője, akkor egyszerűen azt gondolnám, hogy ön nem ismeri a politikát, nem ismeri a politikai döntéseket, nem ismeri azokat a döntéseket, amelyeket önök folyamatosan meghoztak a családok ellenében.

Tisztelt Képviselő Úr! Önök voltak azok, akik 2002-ben, még mielőtt Medgyessy Pétert megbuktatták volna, azt mondták, hogy a családi adórendszer jó, csak továbbfejlesztik. Most ezt önök úgy értették, nem csak úgy értették, úgy értelmezték, hogy néhány év múlva majdnem teljesen megszüntették. Az egy- és kétgyermekesektől, akikért ön most aggódik, képviselő úr, teljesen elvették a családi adókedvezményt. Teljes mértékben! (Babák Mihály: Úgy van.) A három- és többgyermekeseknél pedig a 12 ezer forint kedvezményt 4 ezerre csökkentették le. Egyszerűen nem is értem az ön aggodalmát, de egyáltalán a hozzászólását sem.

Tényleg, hogy van önöknek bátorságuk családtámogatási rendszerben kérdezni, egyáltalán hozzászólni?! Amikor 2002 előtt felemeltük a minimálbért, önök voltak azok, akik a saját szakszervezeteiken keresztül tiltakoztak, hogy ez tönkreteszi a magyar családokat - egy minimálbér-emelés. Önök voltak azok, akik a gyest meg akarták szüntetni, végül két évben húzták meg a határt három év helyett.

Önök voltak azok, akik a gyedet korlátozták. Önök voltak azok, akik az otthonteremtési támogatást elvették az emberektől.

Ezek után ön aggódik ezekért a családokért? Abszolút hiteltelen, amit mondott, képviselő úr. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  133  Következő    Ülésnap adatai