Készült: 2021.05.12.03:03:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

295. ülésnap (2013.07.04.), 101. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  101  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Talán minden szónál többet mondanak a számok. Az M0-s déli szektor most átadott szakaszán ma körülbelül - ön sávokat mondott, én a kibővített sávot - 70 ezer jármű halad át naponta. Az M0-s további szakaszán a forgalomnagyság 30 és 50 ezer jármű között változik naponta. A teljes M0-s szakasz átlaga 55 ezer gépjármű/nap. Csak összehasonlításként: ez az M6-oson 8700, az M7-esen 25 ezer, az M1-esen 36 ezer, az M5-ösön 25 és az M3-ason 24 ezer.

(17.40)

Tehát ez azt jelenti, hogy az M0-snak gyakorlatilag háromszorosa a forgalma, mint az egyébként sorban utána jövő útszakaszoknál.

Az M0-snak - akár szakaszonként mondom, akár az egészet - a bármilyen üzemzavarát, a legkisebb balesetet, koccanást, ahogy ön említi, ennek az egész ország érezte a hatását. Ami pedig sajnos az elmúlt másfél évtizedben szinte a napi reggeli hírekhez rendszeresen hozzátartozott, annak a hatása, csak egy reggeli karambolnak a délelőtti, déli órákra szűnt meg, tehát a járulékos - hogy mondjam - szövődményei a balesetnek sokkal (Sic!) voltak.

A lényeg az a kérdésére válaszolva, hogy az 51-es és az M5-ös közötti szakaszt is átadjuk várhatóan szeptemberben, így az autóút mindkét irányban három forgalmi sávossá válik egy-egy leállósávval. Ez a legfontosabb, ezzel ez teljessé válik.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  101  Következő    Ülésnap adatai