Készült: 2020.09.24.20:05:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

251. ülésnap (2002.02.05.), 131. felszólalás
Felszólaló Dr. Orbán Viktor (Fidesz)
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:19


Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Engedje meg, hogy ne fogadjam el azt a tiszteletteljes felkérését, hogy a Kövér László és ön közötti beszélgetést én bonyolítsam, ha úgy gondolja, hogy kíváncsi a képviselőtársam véleményére, akkor bátran forduljon hozzá.

Ami a föltett kérdést illeti, meghatónak is mondhatnám azt a kitartást, amellyel ön immáron szóról szóra követi azokat a mondatokat, amelyeket a magyar választópolgárok kérdéseire kötelességem és tisztem megadni. Ha megengedi, talán helyénvaló az a megjegyzés, bár nem szerencsés dolog a részemről, hogy egy nálam kétségkívül gazdaságtörténeti és gazdaságelméleti szempontból sokkal inkább felkészült és nemzetközi elismertségnek is örvendő tanárembert kell erre emlékeztetnem, de az élettér kifejezés nem a harmincas években kezdte a karrierjét. Az egy régi kifejezés, amit hosszú-hosszú esztendőkkel az ön által megidézett politikai kurzus előtt is már használtak.

Egyébként azért gondoltam, hogy az egy alkalmas kifejezés, mert az élettér azt jelenti, az a terület, ahol mi élünk; ahol a magyarok élnek, az a magyarok élettere.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a Fidesz, az MDF és a MIÉP soraiban.)

 




Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai