Készült: 2020.09.27.04:48:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

49. ülésnap (2010.11.18.), 156. felszólalás
Felszólaló Balogh József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:50


Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALOGH JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A magyar tanyavilág nem kizárólag a magyar történelmi örökség része, nem pusztán turisztikai látványosság, nem egy közpénzekből fenntartható skanzen, hanem a jövő záloga. Pontosan tudhatjuk, hogy a tanyasi gazdálkodók évszázadokon keresztül látták el kiváló minőségű élelmiszerrel városi honfitársainkat. Higgyék el, kedves képviselőtársaim, a nemzeti tanyafejlesztési programnak köszönhetően ez így lesz a jövőben is.

Kérem, hogy nézzék meg ezt az import spanyol paprikát és ezt a másikat, ami a Felső-Kiskunságból származik. (Felmutatja.) Ez magyar minőség. A magyar piacot ma elborítja a hazainál többnyire rosszabb minőségű, olcsó importáru. Nekünk piacot kell teremtenünk a kiváló magyar tanyasi termékeknek, mert ezzel támogatjuk a tanyán élő családok megélhetését, és mert ezzel érdemi lépéseket teszünk azért, hogy egészséges tanyasi élelmiszer kerüljön a magyar családok asztalára.

De nem csupán a tanyákról van szó, hanem a magyar fogyasztókról is. Önről is, aki Budapesten megvásárolná ezt az árut, ha meg tudná vásárolni, csak ez kereskedelmi forgalomba még nem mehet. Út szélén, vásárokban már lehet árulni, de kereskedelmi forgalomba nem hozhatjuk. Ezt a paprikának mondott spanyol valamit (Felmutatja.) meg bárhol - Auchan áruházban, Tescóban - meg lehet vásárolni.

(14.40)

Vannak pártok, vannak frakciók, akik táblákkal harcolnak a saját fönnmaradásukért, én ezzel az áruval szeretnék harcolni a magyar áru megmaradásáért.

Köszönöm a figyelmüket. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Így van! - Taps a kormánypárti oldalon.)
Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai