Készült: 2019.11.18.14:45:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

287. ülésnap (2006.02.13.), 209. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka fenntartja a mentelmi jogot
Videó/Felszólalás ideje 4:07


Felszólalások:  Előző  209  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Megkérdezem Dobó László képviselő urat, hogy kíván-e szólni. (Dr. Dobó László: Nem, köszönöm.) Nem kíván. Megkérdezem Rogán Antalt... Nincs is itt Rogán Antal képviselő úr. Megkérdezem Wintermantel Zsolt képviselő urat, hogy kíván-e szólni. (Wintermantel Zsolt: Nem. - Köz-beszólás: Nem kíván.) Nem kíván.

Tisztelt Képviselőtársaim! Határozathozatalunk következik. Emlékeztetem önöket, a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselők mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel.

Felhívom figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata kell.

Kérdezem önöket, felfüggesztik-e Dobó László országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 19 igen szavazattal, 288 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett Dobó László képviselő úr mentelmi jogát nem függesztette fel.

Kérdezem önöket, felfüggesztik-e Rogán Antal országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 43 igen szavazattal, 264 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett nem függesztette fel Rogán Antal képviselő úr mentelmi jogát.

Kérdezem önöket, felfüggesztik-e Wintermantel Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 27 igen szavazattal, 273 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett nem függesztette fel a képviselő úr mentelmi jogát.

Most bizottsági tagcseréről döntünk. Emlékeztetem önöket, hogy az előző ülésünkön ismételten előterjesztett személyi javaslatról határozunk. H/19235. számon kezdeményeztem a döntést.

A mentelmi bizottságba Simicskó István helyett Répássy Róbertet, a nemzetbiztonsági bizottságba pedig Répássy Róbert helyett Simicskó István megválasztását javasolja a frakció.

Kérdezem, egyetértenek-e ezzel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 295 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett a bizottsági tagcserét megszavazta.

Tisztelt Képviselőtársaim! Kívánok a bizottsági tagoknak jó munkát. (Derültség a kormánypártok, taps az ellenzék padsoraiban.)

Figyelemmel arra, hogy nemcsak a tavaszi ülésszakot, a 2002-2006-os ciklust is befejeztük, hadd kívánjak önöknek jó kampányt; aki nem folytatja, annak sikeres munkát magánéletében is, és köszönöm az eddigi valamennyi támogatásukat. Kívánok önöknek jó munkát, és találkozunk a következő ülésszakon ugyanitt. Viszontlátásra! (Nagy taps.)

Két perc szünet után folytatjuk munkánkat. (Több képviselő elhagyja az üléstermet.)

(Szünet: 19.08-19.10

Elnök: dr. Világosi Gábor

Jegyzők: Podolák György és Szűcs Lajos)
Felszólalások:  Előző  209  Következő    Ülésnap adatai