Készült: 2019.11.20.17:39:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

287. ülésnap (2006.02.13.), 110. felszólalás
Felszólaló Kiss Péter (MSZP)
Beosztás a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Úr! Azt gondolom, a józan igazságérzet az önök felvetéseit, amelyeket Vadai Ágnes képviselő asszonnyal együtt tett, igazolja. Itt valóban ilyen súlyos felvetésekre, a sajtóban napvilágot látott sok tíz milliárdos ügyekre csak a nyilvánosság adhat választ. Ha mindez igaznak bizonyul, én magam is úgy látom, hogy a felelősség vállalását és annak megállapítását igényli.

Én magam lépéseket fogok tenni annak érdekében, hogy kezdeményezzem a Kehinél a titkosítás körülményeinek felülvizsgálatát, hiszen ebben is világosan kell látni. Egyetértek abban is, hogy át kell tekinteni, milyen módon teremthető meg a jelentés lehető legszélesebb körű nyilvánossága. De azt hiszem, hogy ezt megelőzően szükséges arról intézkedni, és erre kezdeményezést teszek, hogy a meglevő anyagokat, amelyek a Kehinél e tárgykörben egyáltalán jelen vannak, beleértve adott esetben azt a pillanatnyilag tagadott jelentés kérdését is, amelyek nyilván egy teljes csomagot képeznek, ezt a Pénzügyminisztériumnak pontosan azonosítás okán és szakmai minősítésre átadják.

Erre vonatkozó formális kezdeményezést fogok tenni, hiszen ennek ismeretében, fényében lehet nyilatkozni arról, hogy valóban a nyilvánosságra került állítások szerepelnek-e egy jelentésben, mint ahogy ezt a sajtóban olvassuk, és ha igen, akkor ennek mi az a szakmai súlya, ami újabb kezdeményezéseket és adott esetben a nyilvánosság bevonását igényli.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai