Készült: 2020.08.05.21:59:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

20. ülésnap, 5. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Felszólalás oka zárószavazás elhalasztása elfogadva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 7:03

Felszólalások:  <<  5  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm. Tehát az előterjesztő nem kívánja indokolni. Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elhalasztjae a T/628. számú előterjesztés zárószavazását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés az előterjesztés zárószavazását 146 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 39 tartózkodás mellett elhalasztotta.

Soron következik a büntető törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításáról szóló T/856. számú törvényjavaslat zárószavazása. Emlékeztetem önöket, hogy hétfői döntésünknek megfelelően a törvényjavaslatot kivételes eljárásban tárgyalja az Országgyűlés. Mivel az előterjesztéshez összegző módosító javaslat nem érkezett, most a törvényjavaslat benyújtott szövegéről határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadjae a T/856. számú törvényjavaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 130 igen szavazattal, 22 nem ellenében, 33 tartózkodás mellett elfogadta.

Soron következik a Budapest és az agglomeráció fejlesztésével összefüggő állami feladatokról, valamint egyes fejlesztések megvalósításáról, továbbá egyes törvényeknek a Magyarország filmszakmai támogatási programjáról szóló SA.50768 számú Európai Bizottsági határozattal összefüggő módosításáról szóló T/857. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Emlékeztetem önöket, hogy hétfői döntésünknek megfelelően a törvényjavaslatot kivételes eljárásban tárgyalja az Országgyűlés. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/857/3. számon, összegző jelentését pedig T/857/4. számon terjesztette elő.

Most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadjae a T/857/3. számú összegző módosító javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 130 igen szavazattal, 55 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Most a zárószavazás következik, amelynek során a törvényjavaslatnak az összegző módosító javaslattal módosított szövegéről döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadjae a T/857. számú törvényjavaslat összegző módosító javaslattal módosított szövegét. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosult törvényjavaslatot 127 igen szavazattal, 56 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok végére értünk. Megköszönöm együttműködésüket. Kellemes pihenést kívánok a nyári szabadság alatt. Most kétperces szünetet rendelek el. (Rövid szünet.)

(Dr. Szűcs Lajost a jegyzői székben dr. Vinnai Győző váltja fel.)

Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Kérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek helyüket elfoglalni, és kérem azon képviselőtársaimat, akik halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt távoznak az ülésteremből, tegyék azt csendben és rövid idő alatt.

Tisztelt Országgyűlés! Most napirend utáni felszólalásokkal folytatjuk munkánkat. Napirend utáni felszólalásra jelentkezett Ungár Péter képviselő úr, LMP-képviselőcsoport: „A kaposvári kórház szülészetének döbbenetes állapota” címmel. Megadom a szót ötperces időkeretben.

Felszólalások:  <<  5  >>    Ülésnap adatai