Készült: 2021.05.13.04:46:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

76. ülésnap, 12. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka általános vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:43

Felszólalások:  <<  12  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelettel köszöntöm a tisztelt Házat és egy nagyon rövid technikai szünetet tartunk. (Rövid szünet.)

(9.30)

Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem Orbán Viktor miniszterelnök urat (Taps a kormánypártok soraiban.), Paczolay Péter urat, az Alkotmánybíróság elnökét (Taps a kormánypártok soraiban.), Baka András urat, a Legfelsőbb Bíróság elnökét (Taps a kormánypártok soraiban.). Tisztelettel köszöntöm Boross Péter, Pozsgay Imre és Pálinkás József urakat, az új alkotmány koncepcióját kialakító tanácsadó testület tagjait. (Taps a kormánypártok soraiban.) Köszöntöm az Európai Parlament magyar képviselőit, az országgyűlési képviselőket, valamennyi kedves vendégünket, a hazai és külföldi sajtó képviselőit és mindenkit, aki figyelemmel kíséri a munkánkat.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyarország Alaptörvénye címmel, Ágh Péter és képviselőtársai, Fidesz, valamint Aradszki András és képviselőtársai, Kereszténydemokrata Néppárt, által előterjesztett törvényjavaslat, továbbá a Magyar Köztársaság Alkotmánya címmel, Szili Katalin független képviselő asszony által előterjesztett törvényjavaslat együttes általános vitájának megkezdése. Emlékeztetem önöket, hogy elfogadott napirendünknek megfelelően az általános vita a pénteki ülésnap végén zárul le. A törvényjavaslatokat T/2627. és T/2628. sorszámokon kapták kézhez a képviselők.

Az elfogadott napirend szerint a mai napon az előterjesztői expozékat követően a vezérszónoki felszólalásokra kerül sor. Ezután az Országgyűlés állandó meghívottjai fejthetik ki álláspontjukat, a továbbiakban pedig a képviselői felszólalások következnek a rendelkezésre álló időkeretben.

Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabály 134/F. § (4) bekezdése értelmében a kormányt az új alkotmány törvényalkotási folyamatában a Házszabály IV. részében foglalt kötelezettségek nem terhelik.

Tisztelt Országgyűlés! Most az előterjesztői expozék következnek. A Magyarország alaptörvényéről szóló törvényjavaslat előterjesztőinek nevében megadom a szót Kövér László házelnök úrnak. Öné a szó, házelnök úr.

Felszólalások:  <<  12  >>    Ülésnap adatai