Készült: 2020.08.09.19:05:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

323. ülésnap (2013.11.12.), 48. felszólalás
Felszólaló Ágh Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:24


Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A T/12415/222. számú költségvetési módosító javaslat kapcsán, amely többletforrást kíván biztosítani a kiemelt közbiztonsági feladatok ellátására, a következőket szeretném elmondani.

A belügyminisztériumi fejezet 2014. évi költségvetése kiemelt ügynek tekinti a közbiztonság megerősítését, az emberi élet és értékek védelme érdekében a katasztrófavédelem fejlesztését, a kis értékű bűncselekmények felderítését és a büntetések végrehajtását. A kormányprogramban meghatározott célokkal összhangban a Belügyminisztérium és az irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek alapvető feladata a rend és a közbiztonság megerősítése, az állampolgárok védelmét, közbiztonságát szolgáló fejlesztések és szervezeti átalakítások következetes végrehajtása. A kormány álláspontja megalakulása óta világos: a rend és a közbiztonság az egyik legfontosabb terület, ahol az államnak meg kell felelnie, így ezzel összhangban a jövő évi költségvetésben is kiemelt jelentőséget kap a közrend, a közbiztonság kérdése.

Megállapítható az is, hogy stabil a rendőrség központi támogatása, sőt a rendőrség feladatellátását összesen 15,8 milliárdos pluszforrás segíti a 2013-as évhez képest. Ez a pluszforrás lehetőséget biztosít a rendőrség további számának növeléséhez, a hatékony bűnmegelőzéshez és bűnüldözéshez. 2014-ben fokozott elvárásként jelentkezik a rendőrségnél a korrupció és a belső szabálytalanságok kiszűrése, azok szigorú szankcionálása, illetve az objektív felelősségen alapuló közigazgatási hatósági eljárások közlekedésbiztonságra gyakorolt pozitív hatásának, kimutatható eredményeinek megtartása, a személyi sérüléses balesetek és a balesetben meghalt személyek számában bekövetkező csökkenés ütemének javulása.

Tisztelt Képviselőtársaim! A jövő évi költségvetés biztosítja a közrend, közbiztonság folyamatos megerősítésének kormányprogramban foglalt céljait, hiszen a törvényjavaslat a stabilitás és a kiszámíthatóság jegyében készült. A középpontjában a pénzügyi stabilitás megőrzése és a családok terheinek csökkentése áll.

Köszönöm a figyelmet, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai