Készült: 2020.02.20.03:48:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2009.06.09.), 156. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Keller László Képviselő Úr! Tükröt! (Babák Mihály: Hazudni állandóan!) Meg kell nézni az ön tevékenységét: hogyan végzett mint közpénzügyi államtitkár? Leváltották. Hogyan végzett mint polgármester? Leváltották. És hogyan végzett mint pénzügyi államtitkár? Leváltották.

Keller Úr! Én csöndben maradnék az ön helyében, és nem hátrafelé mutogatnék, hanem megnézném a saját tevékenységemet, először azt értékelném, és utána állnék fel a parlamentben.

Miután nagyon fogy az időnk, engedjék meg nekem azt, hogy a vagyonadó bevezetése ellen érveljek, megpróbáljak olyan érveket felhozni, amit talán elfogadnak. Az egyik érv szerintem az, hogy nagyon meg kellene fontolni, hogy vissza kellene vonni, mert ennek az adónak a parlamentben sincs politikai támogatottsága. Meg kell hallgatni az "álkoalíciós" partnert, az SZDSZ-t, elmondják, hogy így ők sem támogatják a vagyonadó bevezetését. Aztán meg kellene vizsgálni alkotmányossági szempontból, egyáltalán kiállja-e az alkotmányossági próbát. Aztán mérlegre kellene tenniük, hogy a költségvetésnek mit is jelent ez most már így, ebben a formájában. 15 milliárd, 20 milliárd, 30 milliárd forint? Tényleg ér ennyit az a politikai veszteség, amit önök elszenvednek? És meglátják, középpártból kis párt lesz még a végén, és nagyon közre fog játszani a vagyonadó, ha mégis megcsinálják.

Úgy gondolom, ezeket az érveket önöknek mint politikusoknak figyelembe kellene venniük, de azt is meg kellene nézni, hogy igazságos-e ez a rendszer így bevezetve, így, ilyen értékalapon, hogy nem vesz figyelembe alapdolgokat a jelenlegi értékelési rendszer. Ennek a jogi következményeit számba kellene venni.

Legutoljára pedig: lehet, hogy önök nem érzékelik - mert nem járnak emberek közé - a társadalmi elutasítottságot. Az emberek lényegében egy államosításnak élik meg ezt az új vagyonadót. Úgy érzik, a szocialisták visszajöttek, és újra elkezdődik az államosítás. Ezt komolyan mondom, ezt a baloldali szavazók mondják nekem, menjenek ki, hallgassák meg! Felejtsék el a vagyonadót! Ne bántsuk, ne sértegessük ezzel az embereket, a magyar embereket!
Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai