Készült: 2019.11.22.23:41:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

118. ülésnap (2011.10.11.), 66. felszólalás
Felszólaló Dr. Simon Gábor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SIMON GÁBOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Nyilvánvaló, hogy a kormánypárti megszólalók pontosan tudják, hogy mit és miért tesznek, azonban azt gondolom, hogy egy ellenzéki képviselő elvárhatja önöktől azt, hogy ne próbálják az ellenzéki képviselőket - vagy azt mondhatom, hogy a magyar közvélemény jelentős részét - teljesen hülyének nézni.

Egyszerűen elképesztő, ahogy Répássy államtitkár úr vagy Gulyás Gergely megpróbálja elmagyarázni a magyar közvéleménynek, megpróbálja elmagyarázni itt nekünk, hogy micsoda nagyszerű ez a módosítás, hiszen tulajdonképpen itt nem történik semmi, hiszen az egyéni jogérvényesítés ugyanúgy megmarad, csak annyi, hogy nem az Alkotmánybíróságnak kell címezni, hanem az ombudsmannak, pontosabban az alapvető jogok biztosának. Megpróbálják elmagyarázni nekünk azt, hogy aki politikai tiltakozásként nem volt itt az alaptörvény vitájánál, az jobb lenne, hogyha meg sem szólalna, jobb lenne, ha ide se jönne. Hiszen nincs itt semmifajta keresnivalónk, hiszen ha nem voltunk itt, akkor miért akarunk mi véleményt nyilvánítani az Alkotmánybíróságnál. Azt gondolom, ezek a dolgok teljesen elképesztők. Az is elképesztő, amely sort Cser-Palkovics képviselő úr kezdett, szintén elmondva azt, hogy az alaptörvény már itt mindent tulajdonképpen bebetonozott.

Azt sem értem teljesen, hogy mindnyájan meghallgattuk Paczolay elnök úr szavait, de úgy látom, hogy önök csak egy részét hallották meg a beszédének. Azt a részét, amikor ugyan intelligensen fogalmazva, de komoly kritikákat fogalmazott meg az itt lévő törvényjavaslattal szemben, azt úgy elengedték a fülük mellett, mintha el sem hangzottak volna.

Tehát azt szeretném kérni önöktől, hogy ha itt egy tárgyszerű parlamenti tárgyalást akarnak, akkor ne nézzék hülyének az ellenzéki képviselőket. Egyszerűen azt kell mondani, hogy önöknek ez a nemzeti együttműködés rendszere, ami egyébként tényleg a cinizmus rendszeréhez hasonlít inkább, és nem félre kell beszélni. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai