Készült: 2020.09.20.16:27:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

76. ülésnap (1999.06.03.), 59. felszólalás
Felszólaló Gubicza Tibor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  59  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GUBICZA TIBOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr és tisztelt Képviselőtársaim! Már az előző fejezetben is szerettem volna szót kérni, de a gombjaim mechanizmusán el nem igazodva az előző fejezetről lemaradtam. Most viszont kioktatást kapva szeretném elmondani a véleményemet a minőségi pótlékról.

Valamennyien, sokan az oktatási bizottság tagjai közül is jártuk a környéket, tudjuk valamennyien, hogy a pedagógustársadalom nem a minőségi pótlékra esedezik. A pedagógustársadalom, valamennyi tanár minőségi munkát igyekszik végezni tudása legjava, fogadalma, képességei szerint. A pedagógustársadalom tehát nem azt kívánja, hogy őt minőségi szempontból skatulyázzák be, hanem inkább azt várja, hogy a társadalom kellőképpen becsülje meg, minőségi pótlékok nélkül. S ha újra eljön a tanév vége, és valaki egész évben tényleg olyan kimagasló eseményeket szervezett, vitt a nevelés-oktatás érdekében, akkor pedagógusnap tájékán kapjon minőségibb jutalmat, akár 200 000 forintot is.

Szabad legyen itt megjegyzem a tisztelt ellenzék szerepével kapcsolatosan azt, hogy úgy veszem észre, a tisztelt ellenzék jó ritmust akar diktálni. Szeretném azonban tisztázni egy szemléletes hasonlattal, hogy az ellenzéknek eddig ugyan már volt lehetősége a nevelés-oktatásnál, de ez a zenekar, amely jelenleg ebben a patkóban játszik, önöknek egy kontrabrácsát adott a kezükbe, azon a ritmust fokozhatják, játszhatnak, de fölösleges azon most erőlködni, hogy szép dallamot adjanak elő egy kontrabrácsa hegedűn.

 

(11.50)

Majd ha szólóhegedű lesz a kézben, azon talán jobban jön a dallam is, de egyelőre a dallam nálunk van.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  59  Következő    Ülésnap adatai