Készült: 2020.09.29.20:38:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

54. ülésnap (1999.03.04.), 115. felszólalás
Felszólaló Gubicza Tibor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:23


Felszólalások:  Előző  115  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GUBICZA TIBOR (Fidesz): Általam is igen tisztelt elnök asszony, a témához híven engedtessék meg a megszólítás, hogy tisztelt élő emberek, akik ma beszélünk, és törvényt alkotni kívánkozunk az élettel kapcsolatban, és helyénvaló a megszólítás, hogy akik valamennyien sírva jöttünk a világra, amikor felsírtunk. És bízom benne, hogy valamennyiünk környékén síró élők sokasága fog majd az utolsó, gyászszertartáson megjelenni.

Örülök, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt a koalícióval együtt felvállalta e téma törvényjavaslatának az előkészítését, mert nekünk kötelességünk, hogy rend legyen ebben a témában is, mert nagy volt a rendetlenség, és már ugyancsak várják polgáraink vidéken is a rend teremtését a végtisztesség megadásában. Tegnap is részt vettem egy gyászszertartáson, ezért nem tudtam helyben lenni, és testközelből érezve a problémáit, megnyugtatóan érzékelem és mondhatom itt a vitában, hogy jó úton jár a törvényalkotás, sok mindent megold.

A számtalan módosító indítvány mellett engedtessék meg nekem egy be nem teljesíthető indítvány megtétele, de nem kívánom, hogy napirendre tűzzük, én ezzel csak megfertőzni szeretném a jelenlegi élőket, a következő nemzedékeket, mert ha felsírunk, amikor megszületünk, és államunk ellát bennünket különböző segítségekkel, segélyekkel, támogatásokkal, kérdésként fogalmazhatnám meg, miért nem jár minden magyar polgárnak egy végtisztesség társadalombiztosítási szinten.

Nekem ez volna az igazi nagy-nagy módosító indítványom. Talán tíz év múlva, húsz év múlva, de bízom benne, hogy eljön az idő, és öregeinknek nem arra kell kuporgatni, hogy megfelelő végtisztességet kapjanak.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  115  Következő    Ülésnap adatai