Készült: 2020.09.26.18:14:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

15. ülésnap (1998.09.30.), 81. felszólalás
Felszólaló Gubicza Tibor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  81  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GUBICZA TIBOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Túlsó patkó, innenső patkó, karzat, s mindannyian, akik szívükön viselik nyugdíjasaink sorsát! Lehet, hogy pátosznak tűnik, ha azt mondom, hogy legyen békesség közöttünk ebben a témában, de én valóban így érzem. Hozhatnék esetleg humorosan népies mondást is, hogy meztelen gyereknek nem lehet a zsebébe nyúlni, vagy mondhatnám, hogy üres kamrának bolond a szakácsa. (Zaj a kormánypárti padsorokban.)

Ez mind így lenne, de merem hasonlítani az államkasszát családjaink kasszájához is, amikor a család minden tagja összedugja a fejét, és azon spekulál, hogy megvegye-e a cipőt, jut-e vagy nem jut most erre. Arra kérném a nyugdíjasainkat, hogy próbálják megérteni, s legyen békesség közöttünk, mindahányunk között ebben a témában; egyelőre ennyi jut, és ne érezze senki úgy, hogy ez tulajdonképpen a nyugdíjasaink megsértése, leszólása, meg nem értése vagy lekezelése lenne.

Én így az ország színe előtt valamennyi nagymamának és nyugdíjasnak kézcsókomat merem adni (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.), valamennyi nyugdíjas nagyszülőnek baráti kézfogásomat merem adni; egyelőre ennyi van, kérem, próbálják megérteni. (Zaj.) Legyen békesség, és nem szándékozom senkit sem a túlsó oldalon kifigurázni, sem magunk közül felemelni. Én ezt tartom a legfontosabbnak, a megértő békességet. Egyébként azt hiszem, az egész világ erre esedezne, ha be mernénk ismerni magunknak is.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 
Felszólalások:  Előző  81  Következő    Ülésnap adatai