Készült: 2020.09.29.16:36:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

129. ülésnap (2000.03.23.), 70. felszólalás
Felszólaló Gubicza Tibor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  70  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GUBICZA TIBOR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Azt hiszem, ebben a Házban már senki sem emlékszik arra a kis versikére, amit valamikor gyermekkorunkban tanultunk, anyánk tanította, és úgy kezdődött, hogy "Piroska, Piroska, mit fontál hajadba? Nemzeti szalagot, édesanya mondta. Édesanyám mondta, hogy így járjak vasárnap." Ebből az idézetből csak azt akarom bizonyítani, hogy nekünk itt valamennyien egységesnek kellene lennünk ebben a gondolatban, ha a formák megjelenítéséről beszélünk, mert az ember gondolatához, érzelmeihez kell a forma is, és ez a forma az, amit a törvényjavaslat a módosításokhoz rak.

Csodálkozom rajta, hogy egyáltalában itt ellenvéleménnyel találkozhatunk, és ezért döbbentem meg a "gyomlálni" kifejezésen, hiszen gyomlálni mi, magyarok gazdag nyelvünkkel azt szoktuk jelölni, ha gazt tépek ki a kultúrnövény közül. Sok a gaz, sok a dudva, és ha ezt nem vesszük komolyan, akkor elnyomja még a kultúrnövényt is. Ezzel a szimbolikus hasonlattal én a lélekre gondolok.

 

(11.40)

 

Elnyomja a normális hazafiság érzését, és ha nem mutatunk példát ennek a törvénymódosító javaslatnak az elfogadásával, kérem, akkor nagy hibát követnénk el. Nem erőltet itt senki semmit.

(Az elnöki széket dr. Szili Katalin, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

De irányt mutatni törvényeinkkel is kötelességünk, mint ahogy példát mutatunk otthon a családban is mindenkor a neveléssel, és azt hiszem, azért sóhajtozik az oktató-nevelő munka is, mert kevés a jó példa. Fogadjuk el jó példának!

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 
Felszólalások:  Előző  70  Következő    Ülésnap adatai