Készült: 2020.03.31.05:02:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

342. ülésnap (2014.02.13.), 42. felszólalás
Felszólaló Rogán Antal (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Arról már az előbbiekben beszéltem, hogy az minimum kétszínűségre vall, hogy Simon Gábor országgyűlési képviselőként és MSZP-elnökhelyettesként is több száz milliós bankszámlakivonattal a zsebében gyalogolt az éhségmenet élén, de azt kell hogy mondjam, hogy ennek a határozati javaslatnak nem ez a témája.

Simon Gábor az MSZP országos választmányának elnöke Gyurcsány Ferenc jóvoltából nagyjából azóta, mióta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, utána lett elnökhelyettes, az MSZP második embere. Mindeközben mindvégig országgyűlési képviselő, és legalább azóta, mióta Gyurcsány Ferenc jóvoltából az MSZP országos választmányának elnöke, legalább azóta eltitkolt több száz millió forintos megtakarítást, egy számlát az Országgyűlés teljes nyilvánossága elől, 2008 óta. Azt kell hogy mondjam, hogy ha ez rögtön kiderül, akkor 2009 január 1-je óta Simon Gábor összeférhetetlen.

Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy az összeférhetetlenségnek van egy olyan nagyon fontos kritériuma, ami arról szól, hogy amióta összeférhetetlen egy képviselő, azóta fizetés sem jár neki. És nyilvánvaló, hogy Simon Gábor azért mond le, mielőtt az összeférhetetlenséget a parlament kimondja, mert egyébként nem akarja, hogy ötévnyi fizetést, közel 36 millió forintot a parlament visszavegyen tőle. (Egy hang a Fidesz padsoraiból: Úgy van.)

Ezt világosan kimondja az a határozati javaslat, amit egyébként Rubovszky György a mentelmi bizottság elnökeként elkészített.

(10.20)

Nyilvánvaló, hogy megpróbálta meggátolni, hogy a mentelmi bizottság a munkáját befejezze. De azért mégiscsak öt éven át országgyűlési képviselő volt.

Azt kell mondjam önöknek a Fidesz-frakció nevében, hogy a Fidesz képviselői a mentelmi bizottság vizsgálódásának nem kívánnak az útjába állni. Hadd fejezhesse be a mentelmi bizottság a munkáját, amit Simon Gábor azzal próbál megakadályozni, hogy egyébként most elmenekül a vizsgálat befejezése elől. És azt gondolom, hogy aki ma itt ebben a Házban nem támogatja a házszabálytól való eltérést, az valójában ahhoz járul hozzá, hogy ezt a közös titkolódzást, amit sajnos az MSZP és Simon Gábor együtt végeznek, azt fogja támogatni.

Ezért kérem önöket, hogy mindannyian inkább támogassák azt, hogy a mentelmi bizottság befejezhesse a munkáját, és ne álljanak a vizsgálat útjába. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai