Készült: 2020.04.05.03:36:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

325. ülésnap (2013.11.18.), 10. felszólalás
Felszólaló Rogán Antal (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az a növekedési adat, amit az előbbiekben a miniszter úr ismertetett, Európában a negyedik legjobb növekedési adat, a régión belül pedig a második legjobb növekedési adat. Ehhez képest nézzük meg, hogy amikor a szocialisták kormányoztak, hogyan nézett ez ki Európában, illetve a régión belül. Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a régión belül a magyar növekedési adat a hetedik volt, a legutolsó, tisztelt képviselőtársaim - a legutolsó. Ez nem változott érdemben Bajnai Gordon kormányzása idején sem, ahol ráadásul egy rekordméretű gazdasági visszaesést élt meg Magyarország, hiszen 7 százalékkal esett vissza a gazdasági teljesítmény.

(13.20)

Tisztelt Képviselőtársaim! Azt is érdemes nézni, hogy amikor a kormányzat elmúlt időszakbeli erőfeszítései végre elvezetnek egy növekvő gazdasághoz, akkor ezzel párhuzamosan még mi történik Magyarországon. Például ezzel párhuzamosan rekordalacsony az infláció, és húsz év után először csökkennek a rezsiköltségek. Amikor önök kormányoztak, és amikor az utolsó helyen állt a régión belül Magyarország a gazdasági növekedésben, akkor hihetetlenül magas volt az infláció, és brutális mértékben emelkedtek a rezsiköltségek.

Tisztelt Képviselőtársaim! Most, amikor Magyarországon elindul a gazdasági növekedés, az elmúlt években a költségvetés komoly erőfeszítések árán egyensúlyban tudta tartani magát, és ráadásul, tisztelt képviselőtársaim, ebben az időszakban volt módunk adócsökkentésre, és volt módunk arra, hogy a gyerekes családok számára bevezessük a gyerekek után járó családi adókedvezményt. Amikor önök kormányoztak, akkor nem adócsökkentés volt, hanem adóemelés, miközben rekordmagas volt a költségvetési deficit, és nem adtak a családoknak, hanem elvették tőlük a gyerekek után járó adókedvezményt.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ha véletlenül mégis önök kormányoznának, akkor azt is tudjuk, hogy mi következik, mert Bajnai Gordon elmondta: fájni fog. Igen, úgy, ahogy 2009-ben is csinálták, amikor elvettek egyhavi nyugdíjat és elvettek egy havi fizetést, közben a bankoknak pedig pénzt adtak és nem elvettek tőlük. Erre készülnek ismét.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai