Készült: 2020.04.07.21:35:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

317. ülésnap (2013.10.28.), 231. felszólalás
Felszólaló Rogán Antal (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Csak egy-két félreértést szeretnék eloszlatni, bár akik számára szeretném, ha jól látom, nincsenek itt a teremben.

Az LMP-s képviselőtársam a törvényjavaslatnál fölvetette, hogy miért van benne számtalan olyan pont, ahol ki van pontozva, hogy 2013. évi. Ebből látszik, hogy bár három és fél éve képviselő, de sose olvasta el a törvényjavaslatokat, mert ha elolvasta volna, akkor nagyon jól tudná, hogy egyébként minden olyan törvénynél, amit éppen most fogad el a Ház, ha a törvény saját magára hivatkozik vissza, akkor ki kell pontoznunk, mert a helyzet az, hogy nem tudjuk még, hogy mi lesz a száma akkor, amikor kihirdetésre kerül.

Ebből az következik, hogy ez egy teljesen bevált, normális jogtechnikai eljárás, de három és fél éve minden törvénynél így van, tehát ebből is látszik, mondom, hogy nem sikerült még eljutnia odáig, hogy a Ház elé kerülő javaslatokat a véleményén túlmenőleg - amit gondolom, megírtak neki - egyébként érdemben el is olvassa.

Ami pedig Józsa képviselő úr megjegyzéseit illeti, arra meg hadd tegyem hozzá a következőt - bár ha jól látom, pillanatnyilag egy szocialista képviselő sincs a teremben. Józsa képviselő úr fölvetette, hogy úgymond azért van a kézpénzfelvételnek díja, mert van tranzakciós illeték. Én hozzátenném, hogy a készpénzfelvételnek mindig díja volt. Díja volt 10 éve, 15 éve, meg 20 éve is. Tehát ez egy unikális újdonság, hogy Magyarországon 2014. február 1-jétől ingyenesen lehet felvenni készpénzt. Ilyen még gyakorlatilag nem volt, tehát ez egy nagyon komoly változás ebben az értelemben. Nem hiszem, hogy ennek a tranzakciós illetékhez bármiféle érdemi köze egyébként lenne.

Végül jobbikos képviselőtársaimnak - akik viszont itt is vannak - azt tudom mondani, én is természetesen fontos dolognak tartom azt, hogy itt egészen konkrétan ne lehessen főleg a bankszámladíjakra, mármint a számlavezetési díjra és egyébként a bankkártyahasználatra ráterhelni pluszköltségeket. Nem véletlen, hogy ennek az ellenőrzését várom el a Magyar Nemzeti Banktól, ahol remélem, hogy egy erősebb pénzügyi felügyelet van. Azt ellenőrizni kell most is, és ellenőrizni kell a törvényjavaslat életbe lépését követően is. Ezt csak összehasonlító vizsgálattal lehet megtenni.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai