Készült: 2019.11.19.22:53:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

59. ülésnap (2010.12.13.), 366. felszólalás
Felszólaló Pál Béla (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:37


Felszólalások:  Előző  366  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁL BÉLA (MSZP): Köszönöm szépen. Csak egy pontosítást szeretnék tenni, és egy kérést megfogalmazni. Én azt gondolom, hogy a módosító indítvány nem Schwartz Béla polgármesteri tevékenységéről szól, így tehát, ha lehet, a vitában se az ezzel kapcsolatos véleményünket mondjuk el, annál inkább, mert Schwartz Bélát minősítették a választópolgárok azzal, hogy megválasztották többedszerre Ajka polgármesterévé. Én csakis azért reagáltam erre, mert Ferenczi Gábor képviselőtársam nagy teret szentelt Schwartz Béla munkássága méltatásának.

Egy pontosítást el kell azonban mondanom. Schwartz Béla azért nyújtotta be oda a számlát, mert arról tájékoztatták, hogy oda kell benyújtani azt, amit majd az állam kifizet, mert Ajka egyébként ugyanúgy ellátta az ezzel kapcsolatos feladatokat, mint ahogy más térségbeli települések is, és mint ahogy nekik is megtérítették ezt a hozzájárulást, természetesen Ajka is joggal tarthatott volna erre igényt. De minekutána ennek a részletét, azt gondolom, hogy Bödecs Barna is csak a sajtóból ismeri, és én sem ismerem egészen pontosan, maximum a sajtóból, újra szeretném felhívni a figyelmet, hogy támogatjuk ezt a módosító indítványt, amely a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi törvény módosításáról szól, és amely azt irányozza elő, hogy jöjjön létre az ajkai és a devecseri kistérség, az ezzel kapcsolatos véleményünket fogalmazzuk meg, mint ahogy mi is megfogalmaztuk a Szocialista Párt részéről.

Arra kérem képviselőtársaimat is, hogy a vita, mivel erről szól a módosító indítvány, erre szorítkozzon. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  366  Következő    Ülésnap adatai