Készült: 2019.11.19.05:46:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

59. ülésnap (2010.12.13.), 212. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Videó/Felszólalás ideje 5:18


Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, jegyző asszony. Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott javaslatokról döntünk, a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Ezek elfogadása kizárja az ajánlás 16., 30., 39. és 47. pontját.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat a külön szavazásra kért indítványok kivételével.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 315 igen szavazattal, 48 nem ellenében, tartózkodás nélkül a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a külön szavazásra kért indítványokról és azok esetleges alternatíváiról döntünk.

A kiegészítő ajánlás 13. pontjában Kiss Sándor, 14. pontjában pedig az egészségügyi bizottság a 75. §-ban a gyógyszer-forgalmazási törvény 58. §-ában a személyi jog gyakorlására vonatkozó engedély visszavonásának egyik esetét módosítják alternatív módon.

Először a kiegészítő ajánlás 13. pontjáról döntünk. A Jobbik kérésére szavazunk.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 44 igen szavazattal, 269 nem ellenében, 45 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Most az egészségügyi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 14. pontja szerint. Az előterjesztő támogatja, de a Jobbik kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 310 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 47 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A kiegészítő ajánlás 16. pontjában az egészségügyi bizottság a 80. § (2) bekezdésében a gyógyszer-forgalmazási törvény 74. § (3) bekezdésében a tulajdonszerzési korlátozást tartalmazó rendelkezést módosítja. Az előterjesztő támogatja, de az LMP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 341 igen szavazattal, 15 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A kiegészítő ajánlás 18. pontjában Szilágyi László a 81. §-ban a gyógyszer-forgalmazási törvény 75. §-a helyébe lépő új rendelkezésben tulajdonszerzési korlátot terjeszt elő. A javaslat elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 19. pontját. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 63 igen szavazattal, 298 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.

Most a kiegészítő ajánlás 19. pontjában Kiss Sándor javaslatáról döntünk. Az előterjesztő támogatja, de az LMP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 342 igen szavazattal, 15 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.

A kiegészítő ajánlás 22. pontjában az egészségügyi bizottság a 83. §-ban a törvény 83/A. § (1) bekezdésében a feltételeknek való megfelelés szabályait egészíti ki. Az előterjesztő támogatja, de az LMP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 344 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Az ülés vezetését átadom alelnöktársamnak. Köszönöm szépen a türelmüket.

(Az elnöki széket dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

(19.30)
Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai