Készült: 2019.11.18.04:19:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

59. ülésnap (2010.12.13.), 126. felszólalás
Felszólaló Szabó Timea (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:13


Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZABÓ TIMEA (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Sajnos nem kaptam választ a kérdésemre, mert az, hogy önök milyen fontosnak tartják a fogyatékosügyet, bár megnyugtató, de semmiképpen nem válasz a kérdésemre; illetve nem azt kérdeztem, hogy mit csinált a szocialista kormány fogyatékosügyben, hanem azt, hogy miért nem hívják össze önök az Országos Fogyatékosügyi Tanácsot.

Emlékeztetném, hogy az Országos Fogyatékosügyi Tanács kormányzati oldaláról az utolsó hír 2010. május 31-én keltezett, Horváth Péter, az OFT titkára aláírásával, hogy az újjáalakulás érdekében a szükséges intézkedések folyamatban vannak. Azóta sem láttunk semmilyen új hírt, hogy a kormány milyen módon egyeztet.

Illetve az nagyon örvendetes, hogy egy ENSZ-jelentést egyeztetnek az érdekvédelmi szervezetekkel, úgy gondolom azonban, hogy amikor a családtámogatási rendszer átalakul, amikor az alkotmány változtatásra kerül, ilyen érdemi kérdésekben kellene egyeztetni ezekkel a szervezetekkel, illetve az általam említett, '98. évi XXVI. törvény, illetve a 67/2001. kormányrendelet szerint (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) kellene eljárni és összehívni negyedévenként a tanácsot. (Az elnök ismét csenget.)

Köszönöm.(Taps az LMP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai