Készült: 2019.11.20.07:21:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

59. ülésnap (2010.12.13.), 110. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:01


Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Ön 2008. május 16-án, személy szerint ön a következőt mondta: "A kormány nem tesz semmit az elszabaduló benzinárak visszaszorításáért, holott egy felelős kormánynak meg kellene védenie az embereket és a vállalkozásokat egy ilyen mértékű áremelkedés következményeitől."

Tisztelt Államtitkár Úr! Akkor 300 forint volt az üzemanyag ára, most meg közelíti a 370 forintot! Azt nem tudom, hogy önök miért beszélnek mellé; vagy hogyha akkor komolyan gondolták azt, amit mondtak, és ezzel mérhetetlen módon félrevezették az embereket, akkor most miért mondanak mást? Miért nem azt csinálják, amit két évvel ezelőtt mondtak? Miért nem csökkentik az adókat? Miért nem tesznek valamilyen kormányzati intézkedést konkrétan annak érdekében, hogy ne sújtsa ilyen mértékben az embereket ez az áremelkedés?

Akkor ismerjék el, hogy tisztelt állampolgárok, két évvel ezelőtt hazudtunk önöknek, mert azt, amit mondtunk, nem lehet megcsinálni. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Kifizettetik a különadót!)

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

(15.40)
Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai