Készült: 2020.10.01.22:48:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

107. ülésnap (1999.12.08.), 49. felszólalás
Felszólaló Dr. Sümeghy Csaba (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  49  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az előbb már ügyrendit kértem, de valóban nem jó gombot nyomtam meg, azonban szeretném az MSZP-s képviselőcsoport aggályát eloszlatni. Gyakorlatilag az önök által felvetett ügyrendi kérdés szerintem mondvacsinált és alapját nélkülözi, ugyanis azt a részletes vitát tartalmazó forgatókönyvet valamennyi bizottság megtárgyalta a múlt heti kormánydöntések alapján.

Tehát én úgy gondolom, hogy nem szabad összekeverni a jelen részletes vitát szolgáló kormányzati döntést és a parlamenti bizottságokon végigfutó törvényalkotási folyamatot azzal, hogy a tegnapi napon a kormány mit tárgyalt és mit nem tárgyalt; gyakorlatilag a mai részletes vitával ez összefüggésben nincs. (Közbeszólás az MSZP soraiban.) Én később részletesen ki fogom fejteni, Lotz Károly képviselőtársamnak, megjegyzem, hogy gyakorlatilag, ha a mai részletes vita azzal fog telni, hogy a kamarák szétverésére irányuló kormányzati és koalíciós szándék van, akkor, azt hiszem, az egész mai vita egy téves úton fog folyni.

Gyakorlatilag annyi történt, hogy a benyújtott eredeti törvénytervezethez, elsősorban az ellenzéki képviselők által a vitában elhangzott és benyújtott módosító javaslatok alapján, egyrészt a Fidesz-Magyar Polgári Párt, másrészt a kisgazda frakció felülbírálta álláspontját, és olyan módosításokat tett, amelyeket önök egyébként kifogásoltak az eredeti törvényben, tehát nagyjából az önök kívánságának megfelelő módosítások történtek.

(10.10)

Természetesen vannak olyan módosítások is, amelyeket nem önök követeltek ki és kívántak, hanem gyakorlatilag a frakciók döntöttek így. Úgy gondolom, hogy a vita további menetére jó lenne a közös megoldás keresése, és nem a kamarák lerombolásának híresztelése.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  49  Következő    Ülésnap adatai