Készült: 2020.11.27.12:11:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

222. ülésnap (2001.09.05.), 211. felszólalás
Felszólaló Balla György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  211  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Eredendően a Toller képviselő úr által elmondottakra szerettem volna reagálni, csak egyetlenegy mondat megütötte a fülemet Keller képviselő úr hozzászólásából is, amikor ő azt mondta, hogy ő nem rágalmaz; akkor nagyon meglepődnék, képviselő úr, mert fél éve folytatott szerepéből, úgy tűnik, egy pillanatra kiesett, amennyiben ön most nem rágalmaz. De tereljük vissza a szót arra, amiről egyébként ténylegesen kell beszélnünk!

Toller képviselő úr ténylegesen a beszámoló kapcsán vetette fel, hogy miért nem fogalmazzuk meg közösen a gondolatainkat. Képviselő Úr! Ha nekem nem hisz, azt én megértem, de higgyen már a saját frakciótársának! Félórával ezelőtt Karl Imre képviselő úr, aki annak a bizonyos közbeszerzések hatályosulását vizsgáló bizottságnak az alelnöke, pontosan elmondta, hogy ebben a bizottságban ez történik, ez folyik, gyakorlatilag az összes parlamenti frakció egyébként közösen, konszenzussal folyamatosan hozza meg azokat a döntéseit, és gyakorlatilag kodifikáció előtt van az a javaslat, amelyet egyébként be kívánunk nyújtani a parlamentnek, pontosan a közbeszerzési törvény módosításával kapcsolatban.

A Közbeszerzések Tanácsa a saját javaslatát megfogalmazta, itt van a jelentésben, javaslom megismerni és javaslom elfogadni, a jelentéssel együtt egyébként. Ettől függetlenül folyik egy műhelymunka az Igazságügyi Minisztériumban is, és folyik ebben a bizottságban is, és higgye el nekem - ismerve az ottani vitát, és ismerve az itteni vitát is -, meg kell mondanom, hogy ami ott történik, az ténylegesen a közbeszerzésekről szól, ami itt történik, annak pedig, mindannyian látjuk, az égadta világon semmi köze nincs hozzá.

Körülbelül két és fél órája csak olyan kérdésről vitatkozunk, ami egyébként a mai napirendnek nem is témája. Tehát lesz egy ilyen javaslat, közösen fogjuk megfogalmazni, de, azt gondolom, a helyszín és az idő erre most teljesen alkalmatlan, ezt az a vita bizonyítja, amelyet önök folytatnak ezen napirendi pont kapcsán.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  211  Következő    Ülésnap adatai