Készült: 2020.02.19.20:48:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

222. ülésnap (2001.09.05.), 131. felszólalás
Felszólaló Balla György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az előbb nagyon örültem, amikor Karl Imre képviselő úr szólásra jelentkezett, mert azt hittem, hogy a közbeszerzések hatályosulását vizsgáló bizottság alelnökeként egyébként védelmébe veszi a bizottságot Toller képviselő úrral szemben, aki - az tény és való - nem igazán tudja pontosan, hogy ez a bizottság milyen munkát végez. Nem igaz az, hogy csak ellenzéki polgármestereket hallgatott volna meg, meghallgattuk a Magyar Államvasutak képviselőjét, a hadügyminisztérium képviselőjét (Közbeszólásos az SZDSZ soraiból: Nem hadügyminisztérium... - Úgy hívják, hogy Honvédelmi Minisztérium!), és egy meglehetősen komoly szakértőkből álló csapat dolgozik ezen bizottság mellett, kifejezetten a közbeszerzési törvény módosításának érdekében; és ami nagyon meglepő, azt gondolom, a mai vitát figyelembe véve: többnyire konszenzussal hozza megállapításait, tehát pártsemleges módon, szakértő módon, s körülbelül egy éve így végzi a munkáját ez a bizottság.

Amit szeretnék még mindenképpen leszögezni, igazából nem lehet már kiválasztani, hogy kinek az elmondottaira, hogy azért attól tartózkodjon, már ha lehet mindenki, hogy bármiféle törvénysértést állapítson meg, merthogy törvénysértés autópályaügyben nyilvánvalóan nem történt. Éppen Toller úr volt az, aki egy véleményre vonatkozva fölsorolta azt, hogy egy törvénysértés bebizonyításának mik a kritériumai. Nagy tisztelettel, Keller képviselő úr és sokan mások, legyenek szívesek akkor ezt figyelembe venni! Többször elmondták, hogy akkor törvényt kellene módosítani. Miért kellene akkor törvényt módosítani, ha egyébként törvénysértés nélkül, szabályosan el lehet érni a kívánt célt?

Göndör képviselő úr mondta, hogy nagyon jó szlogent találtunk: a kis- és középvállalkozókat. Az a probléma, képviselő úr, hogy ez önöknek tényleg szlogen, mi pedig komolyan gondoltuk, és ezért dolgozunk, ezért választottuk ezt a megoldást.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai