Készült: 2021.09.20.14:20:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

185. ülésnap (2021.03.22.), 44. felszólalás
Felszólaló Varga Zoltán (DK)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA ZOLTÁN (DK): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Szemmel látható, hogy államtitkár úr azt a háládatlan feladatot kapta szerepül, hogy a kínai vakcina reklámarca legyen. Valójában nem egy hálás feladat. Az ég szerelmére kérem, hogy legalább most az egyszer ugorjon le már a demagóg és ostobácska trekjükről, ne hazudozzon továbbra, mert nem vagyunk oltásellenesek. Ha azok lennénk, akkor most elégedetten dőlhetnénk hátra, és figyelhetnénk azt a határtalan bénaságot, amit önök produkálnak már hosszú-hosszú hetek, hónapok óta, azt, hogy még egy hét végi tömeges oltást sem tudnak megszervezni. De nem ezt tesszük, hanem mélységesen fel vagyunk háborodva önök miatt, merthogy nem halad az oltás, 70 éves, idős, krónikus betegek még mindig várnak az oltásra, ahelyett, hogy megkapták volna.

De térjünk a kérdésre! Orbán Viktor február 12-én azt mondta a propagandaadóban, a Kossuth rádióban, és most szó szerint idézném: „Ha néhány száz vakcina leesik egy teherautóról, ott kell lennie egy magyar portyázónak, aki azt elkapja.” Ehhez képest az igazság az, hogy önök 1 millió 700 ezer vakcináról mondtak le Brüsszelben, pedig lakosságarányosan ez Magyarországnak járt volna. Ezeket a vakcinákat pedig most a németek, a franciák és a dánok fogják megkapni a magyarok helyett.

Kérdezem én, és erre a kérdésre válaszoljon, legyen szíves, és még egyszer, ne a kínai vakcinák reklámarca legyen, hogy miért hazudoznak ennyire nyilvánvalóan, miért nem rendelték meg magyaroknak a biztonságos, Európában bevizsgált vakcinákat. Miért büntetik ezzel a magyarokat? Várom demagóg válaszát. Köszönöm. (Korózs Lajos felnevet.)
Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai