Készült: 2021.09.25.20:08:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

185. ülésnap (2021.03.22.), 42. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ebből a felszólalásából is kimaradt az, hogy elnézést kért volna saját kamuvideója miatt, kamustatisztikái miatt, hogy valótlanságokat mondott a járványkezelés alatt, és talán az a leghírhedtebb, amikor egy álmentőssel készített videót, amelyben pontosan az egészségügyi dolgozókat vádolta meg ön, tisztelt képviselő úr. (Korózs Lajos: Minden szám engem igazolt!) És a mai napig is fenntartja, ezek szerint nem akar elnézést kérni, hanem azt mondja még most is, hogy Németh Athina minden szava önt igazolja, tisztelt képviselő úr, aki még a bemutatkozásánál sem állított valóságot, nemhogy arról, amit utána tartalmilag mondott, és ön még idén március végén is ugyanúgy tartja a kamuvideóját, tisztelt képviselő úr. Ez felháborító, hogy még ezért sem tud elnézést kérni, ami teljesen nyilvánvaló valótlanság, és mentősöket, kórházi dolgozókat vádolt meg, tisztelt képviselő úr.

Ön arról beszélt, hogy legyen a védekezés erősebb, de amikor itt pár héttel ezelőtt arról szavaztunk, hogy a veszélyhelyzetet meghosszabbítjáke, akkor önök erre nemmel szavaztak, tisztelt képviselő úr. Mindannyian azt szeretnénk, hogy minél hatékonyabb legyen a védekezés, de ehhez a kormánynak szüksége van arra, hogy tudjon lépéseket tenni, intézkedni, és ön ezt nem szavazta meg. Ebben azt sem szavazta meg, hogy például a szociális és gyermekvédelmi ellátásokat meghosszabbítsák, mint ahogy a hitelmoratóriumot sem, tisztelt képviselő úr. Az önök soraiban ülnek olyan politikusok, akik a kínai vakcinák ellen folyamatosan kampányolnak, petíciót indítanak. Ha önökön múlt volna, messze nem lenne már másfél millió ember beoltva Magyarországon.

(12.40)

A szociális dolgozók között és a szociális szférában ellátottak között azokkal indult el az oltás, akik bentlakásos intézményben laknak. Azt hiszem, mindenki számára evidens, hogy akik egy közösségben, zártan, idősként, betegként vannak együtt, azoknál a legnagyobb a koronavírus terjedésének a kockázata. Így már 171 ezer oltást adtak be a gondozottaknak és az ottani munkatársaknak, akik bentlakásos intézményben dolgoznak, és több mint 73 ezer fő pedig már a második oltását is megkapta, tisztelt képviselő úr, miközben önök továbbra is azon agitálnak, hogy emberek ne adassanak be maguknak oltásokat, és utána, mint Szaniszló polgármester úr, erre még büszkék is, hogy lebeszéltek erről embereket. Köszönöm szépen. (Korózs Lajos: Ez is hazugság!)
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai