Készült: 2020.09.26.12:06:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap (2001.06.19.), 231. felszólalás
Felszólaló Balogh József (FKGP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALOGH JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Duna-Tisza közének vízgazdálkodási problémáiról, valamint a megoldási lehetőségekről már számos tanulmány és terv készült. Ennek eredményeként a kormány a 2271/99. (X. 22.) számú határozatában és ennek mellékleteként közzétett cselekvési programjában konkrét feladatokat határozott meg.

 

(17.40)

 

A cselekvési program első három pontja szellemében elkészült 2000-ben az Aduvizig és a Kiskunsági Nemzeti Park gondozásában egy fejlesztési program, amely a közép-homokhátság vízgazdálkodási problémáival foglalkozik természetvédelmi és szociális szempontból egyaránt; feltárja a jelenlegi helyzetet, mely szerint a meglévő vízgazdálkodási műszaki rendszer a lehulló csapadék helyben tartására sem képes, hiszen ezek a belvíz elvezetésére készültek. Megvalósíthatóságot ad egyrészt a vízvisszatartásra a csapadékból és a keletkezett használt vízből, másrészt a vízpótlásra egyaránt. Lehetőség lenne a vízvisszatartásra medertározással és tározók létesítésével a csapadékból és a keletkezett használt vízből, például a kecskeméti tisztított szennyvíz felhasználásával, valamint a Duna-völgyi főcsatornából való vízpótlással. Tudomásom szerint ez a tanulmány a Környezetvédelmi Minisztériumban és az FVM-ben is ott van.

Kérdezem az államtitkár urat, hogy az ismertetett problémák, valamint a 2271/99. (X. 22.) számú kormányhatározatban foglaltak szerint milyen intézkedések történtek a konkrét megvalósulás érdekében.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket, és várom az államtitkár úr megnyugtató válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai