Készült: 2021.06.24.16:20:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

102. ülésnap (1999.11.29.), 146. felszólalás
Felszólaló Dr. Hende Csaba
Beosztás igazságügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:26


Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Horváth képviselő úr felszólalása után nem nagyon tudok mit mondani még ebben az ügyben. Azt hiszem, nagyon sok kétkedőt meggyőzött az ő egyszerre szenvedélyes és egyszerre érvelő felszólalása. Egy dologra azért még szeretnék utalni, mert a vitában ez még nem hangzott el, és ilyen típusú ellenérveket sorozatosan kapunk.

Ennek a kormánynak az egyik legnagyobb gondja, a leginkább szívén viselt kérdés az igen sanyarú népesedési helyzet javítása. Világosan le kell azt szögezni, hogy nekünk minden megszületendő magyar gyermek nagyon fontos, a kormány egész politikájának a tengelyében a családtámogatások rendszere áll, ami arról szól, hogy igenis vállaljanak több gyermeket a magyar családok, és azokat fel is tudják nevelni.

 

(19.50)

Ezért kérem, hogy gyermekellenességgel és a gyermekre vágyók jogos igényeinek semmibevételével önök, éppen önök minket ne vádoljanak, mert három éve van annak - nem, most már négy is -, hogy azt a Bokros-csomagot, amely drasztikusan megnehezítette a gyermeket nevelő családok helyzetét Magyarországon, önök előterjesztették és elfogadták!

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai