Készült: 2020.09.19.15:54:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

263. ülésnap (2013.03.19.), 558-560. felszólalás
Felszólaló Potápi Árpád János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:55


Felszólalások:  Előző  558 - 560  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS (Fidesz): Igen.

ELNÖK: Igen. Megadom a szót, képviselő úr.

POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, a kései óra kapcsán is szeretném megköszönni mindannyiuknak a hozzászólásukat.

A törvény "A magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosításáról" címet viseli, ezzel szemben itt az általános vitában jóval tágabb és nagyobb kört érintettek a hozzászólások. Szeretném még egyszer kiemelni, hogy mire vonatkozik ez: a kérelmezők állampolgárság szerinti megoszlására, valamint az állampolgársági kérelmek benyújtásának földrajzi helyére. Erre a két apró módosításra vonatkozik ez a törvény, illetve gyakorlatilag a törvénymódosítás.

Önök itt a vitában egy jóval tágabb kört, gyakorlatilag az egész nemzetpolitikát érintették, és a kritikák, amelyek elhangzottak, nemcsak a törvénymódosításra, hanem a kormány elmúlt két és fél éves tevékenységére vonatkoztak, amely vitát egyébként hasonló körben néhány héttel ezelőtt már lefolytattunk az Országgyűlésben. Akkor a címe ennek az volt, hogy "A magyar kormány 2011-es nemzetpolitikai tevékenységéről szóló jelentés vagy beszámoló" - elnézést, hogy a pontos címet így negyed egykor már nem tudom idézni, de köszönöm szépen a hozzászólásaikat, a felvetéseiket is. Azt gondolom, a későbbiekben az itt elhangzott felvetéseket egyéb más törvényekben, például a választási eljárásról szóló törvényben kell rendezni, illetve az ahhoz kapcsolódó rendeletekben ezt nyilvánvalóan mind a kormány, mind pedig az Országgyűlés meg fogja tenni.

Szeretném eloszlatni a kételyeket, illetve azokat a félelmeket, amelyek arra vonatkoznak, hogy a Fidesz ez által az apró módosítás által kívánna a határon túli területeken választási csalásokat elkövetni. Erről szó sincsen.

Szeretném önöknek megköszönni a tartózkodó szavazataikat a bizottságokban, legalább ennyit szeretnék kérni majd itt az Országgyűlésben is, és akkor azt gondolom, ezáltal is hozzájárultak ahhoz, hogy ez a törvénymódosítás a parlament egészén átmenjen, és a parlament ezt elfogadja.

Még egyszer köszönöm szépen a hozzászólásaikat. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  558 - 560  Következő    Ülésnap adatai