Készült: 2020.09.26.21:14:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2013.02.26.), 36. felszólalás
Felszólaló Potápi Árpád János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  36  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Csak néhány reagálást engedjenek meg, míg a vitában tovább nem megyünk. Szávay képviselőtársam 18-19 percen keresztül sorolta az eredményeket, amelyekhez egyébként kritikákat fogalmazott meg. De úgy gondolom, ez jelentős eredmény ahhoz képest, ami az előző nyolc esztendőben volt. A kormány olyan eredményeket tudott elérni, amelyeket egy ellenzéki képviselőtársunk ilyen hosszan tudott felsorolni a parlamentben. Azt gondolom, ez már maga is eredmény.

Szabó Vilmos képviselőtársunk egészen másképpen fogalmazta meg a kritikáit, ellenben arra már nem igazán kíváncsi, hogy más képviselőtársai mit fogalmaznak meg a nemzetpolitika terén. Szabó Vilmos képviselő úr említette a KMKF-ülést. Répás Zsuzsanna azalatt egyébként Kárpátalján tárgyalt. A kormányt Semjén miniszterelnök-helyettes úr képviselte, akinek a távollétében Szabó Erika államtitkár asszony vett részt ezen a fórumon. Hogy mennyire erős kritika fogalmazódott meg a KMKF-en? Akik ott voltak, azt gondolom, mindannyian érezték, hogy nem érte el azt a küszöböt, amit már megszokhattunk. Én a magam részéről ilyen kritikákat nem vettem észre, ellentétben azzal, hogy az RMDSZ utána egy zárt ülést kiszivárogtatott.

A Híd-Mostról. Kérem MSZP-s képviselőtársaimat, értsék meg, hogy a KMKF ülésén és a MÁÉRT-en csak magyar etnikai pártok képviselői vannak ott, a Híd-Most pedig szlovák politikai párt.

A többi észrevételem majd később megteszem. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  36  Következő    Ülésnap adatai