Készült: 2021.03.06.05:44:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

337. ülésnap (2013.12.16.), 224. felszólalás
Felszólaló Hegedűs Lorántné (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  224  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Szeretném az időmet megosztani majd képviselőtársammal, úgyhogy csak röviden szeretném elmondani a véleményünket, röviden szeretném összefoglalni, amit két pontban szeretnék megtenni. Két dolgot sztárol ez a bizonyos Nemzeti Fejlesztés 2030-as dokumentum. Az egyik ilyen a horizontális szempontok, amit mindenek felett valónak minősít. Pedig hát mit jelent a horizontális szempontok? Semmi mást nem jelent, csak azt, hogy a befogadást mindenek felett valónak kell minősíteni, azaz bizonyos csoportokat érdem nélkül előnyben kell részesíteni pályázatok esetén.

A másik ilyen fantasztikus csodafegyver a mobilitás, amit használ az anyag. Ezt mindenre érti. Mobil lehet az a munkavállaló, aki ott helyben nem talál munkát, el kell költöznie az ország egyik csücskéről a másikra, teljes egészében környezetet kell váltania.

(17.40)

És természetesen azt is érti, hogy ha adott esetben az országban nem talál magának munkát, akkor lehet távolabbra is költözni. Tudjuk, hogy ez ma Magyarországon az egyik legnagyobb nemzeti sorstragédiánk, hogy közel 1 millió ember már nem él itt közöttünk, hanem valószínűleg kint van vagy úgy, mint munkavállaló, vagy mint egy munkavállaló családtagja, és ezek után önök be mernek nyújtani egy olyan dokumentumot, ami erre alapozza Magyarország jövendőjét? Ez szégyen!

Szégyen volt maga a tárgyalás is. Azért is, mert most itt van ugyan Cséfalvay államtitkár úr, de annak idején csak egy éppen hogy hivatalba lépett másik államtitkár volt az, aki 6 percben adta elő, hogy mit tervez a kormányzat Magyarország jövendőjével a következő 17 évre előre nézve. Hat perc, 17 évre! Ez szégyen! Ahogy önök mondták, nem ünnep - mert ezt mondta kormánypárti képviselőtársunk, hogy ez egy ünnep, ennek a tárgyalása -, de ez nem ünnep volt, hanem tragikomédia.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  224  Következő    Ülésnap adatai