Készült: 2021.03.04.01:26:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

332. ülésnap (2013.12.03.), 132. felszólalás
Felszólaló Hegedűs Lorántné (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó Önkormányzati és területfejlesztési bizottság
Felszólalás oka Bizottság kisebbségi véleményének ismertetése
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HEGEDŰS LORÁNTNÉ, az önkormányzati és területfejlesztési bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Annyiban szeretném kiegészíteni a képviselőtársamat, hogy a kisebbségi véleményünk megfogalmazásakor felmerült az is, hogy egyáltalán miért van szükség erre a törvényre, mert valóban voltak már ennek a törvénynek bizonyosfajta előzményei, más területek esetén is egészen sajátságos módon kívánta a kormányzat, illetve egyes képviselők a fejlesztéseket, a beruházásokat menedzselni. Tehát van ennek már jogelőzménye, vannak már olyan jogszabályok, amelyekre lehetett volna támaszkodni, amelyekre most is lehetne támaszkodni, ez azonban az előzőekhez képest is még egy lépéssel tovább megy, és egészen elképesztő módon felfüggeszti gyakorlatilag az összes vonatkozó törvényt. Erre majd a hozzászólásomban részletesebben ki fogok térni.

Arra is rákérdeztünk, hogy valójában mi lesz itt, mondják már meg nekünk, hogy tulajdonképpen mik ezek a beruházások, mi ez a nagybetűs beruházás, ami a törvényjavaslatban előttünk van. Tudjuk, hogy vannak ilyen tervek, meglévő tervekről beszélünk, de akkor tiszteljék meg a Házat, a bizottságot azzal, hogy be is mutatják nekünk, hogy legalább tudjuk pontosan, hogy miről dönthetünk. Erről a válaszban semmit nem hallhattunk, sőt gyakorlatilag letagadta az előterjesztő, hogy volna ilyen.

Továbbá a hiányosságokra hívtam fel a tisztelt bizottság figyelmét. Ilyen hiányosság az építési jogi, illetve településrendezési kérdésekkel kapcsolatos hiányosságok, amelyek teljes jogi nonszenszt jelentenek. Egyébként a BM részéről, azt hiszem, egy osztályvezető kimerítő választ adott a kérdésemre, és azt mondta, hogy ez így nem jó, ezt teljesen át kell fogalmazni. Én nagyon sajnálom, hogy Tállai államtitkár úr most e tekintetben nem tudott nekünk segítséget adni.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai