Készült: 2020.09.23.03:33:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

245. ülésnap (2009.11.18.), 32. felszólalás
Felszólaló Varga József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Sajnálom, hogy a hozzászólásomat félreértették, ezek szerint nem voltam elég világos. Pont ezt szerettem volna elkerülni, hogy ne egymásra mutogatva vitatkozzunk olyan tényekről, amelyeket mindenki tud.

Ha már meg lettem szólítva a romatelep-felszámolás kapcsán, emlékezzünk már vissza közösen: 2000 és 2002 között kétéves költségvetés volt, de a romatelep-felszámolásra elindult a program, és ezt megcsinálták. Teleki volt államtitkár úr mosolyog. Teleki úr maga is részt vett ebben a munkában, a Szociális és Családügyi Minisztérium tanácsadójaként találkoztam önnel a cigányügyi tárcaközi bizottság ülésén.

(10.10)

Tehát ez az anyag elkészült, persze erre pénzt nem tudott már szánni a költségvetés, mert miután kétéves költségvetés volt, és önök nyerték a következő választást, persze értelemszerűen ez magukra maradt.

Azok a számok, amelyeket én mondtam, Teleki László, csak emlékeztetném, hogy én 34 403 főről beszéltem. Tehát én nem tagadtam, hogy a Medgyessy-kormány jó úton járt, és folytatta; mert ön is tudja pontosan, hogy az ösztöndíjrendszer egy emelkedő rendszer volt, tehát valamikor olyan 10 ezer körüli létszámmal elindult, és ez folyamatosan emelkedett 2004-ig, ezt csak jelezném önnek, 2004-ben 35 776 tanuló volt, de utána megállt. És ezt kellene elkerülni, elérni, hogy azok a programok, amelyek a magyarországi cigányok felemelkedésére szolgálnak, ne elhaljanak, hanem erősödjenek.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai