Készült: 2020.09.25.02:09:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

228. ülésnap (2009.10.07.), 330. felszólalás
Felszólaló Varga József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  330  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Szeretném kijelenteni Papp képviselő úrnak, hogy mi, cigányok nem vagyunk ellene az "Út a munkáért" című programnak, tehát menjen. Azt mondtuk, és azt fogalmaztuk meg, hogy kellene hangsúlyozni a társadalomnak ezeket az ügyeket.

Én személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy ha van egy országnak pénze, akkor inkább a gyerekekbe fektesse be, ne várjuk meg, míg a gyerekek is beérnek minden képzés nélkül ebbe a programba. Ez történik ma Magyarországon - és most jót mondok önöknek - húsz éve. Ez nemcsak az önök felelőssége, de nekem, felelős roma származású embernek nem szabad a mai napig gondolkodni, van hosszú táv is. Nehogy azt mondja nekem, képviselő úr, hogy ennek az országnak megéri lassan öt-hatszázezer cigányt eltartani, mint hogy néhány jó programmal, akár közösen, felzárkóztatni őket!

Sőt, képviselő úr, tudja, húsz év múlva mi lesz a kérdés? Az, hogy a most elhibázott romapolitikánk - mondjuk akkor közösen - azt fogja eredményezni, hogy itt, a fejlődő Európában más nemzetek fognak dolgozni, és sokkal képzetlenebbek lesznek, mint a magyarországi cigányság, nem fogják beszélni a nyelvet, azért, mert mi ilyen apróságokon vitatkozunk, hogy kell-e integráció. Kell az integráció, de annak súlyának kell lenni!

Tatai-Tóth képviselőtársam, nincs köztünk vita abban, hogy a költségvetés tele van ilyen lózungokkal. Az eredményt hiányoljuk.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  330  Következő    Ülésnap adatai