Készült: 2020.09.25.14:02:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

183. ülésnap (2008.12.02.), 108. felszólalás
Felszólaló Varga József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselő asszony, lehet, hogy nem értettük egymást. Azt mondtam, hogy lehet, abba kellene hagyni a segélyközpontú költségvetést. Maguk most is segélyben gondolkodnak.

Tisztelem és becsülöm azt a kormányt, amely 2 milliárd forintot tud elkülöníteni az Útravaló-programra; ön arról beszélt. De azt tudja, hogy ha két kereső van egy roma családban, két kereső három gyerekkel, már nem tudja igénybe venni? Mitől polgárosodás az, hogyha azokat a családokat támogatjuk, akik soha az életben nem fognak középiskolába eljutni? Ezt kellene megérteni. És ha ezt ön megérti, akkor nem fogja azokat a dolgokat mondani, amiket elmondott.

Persze tudom, hogy a magyarországi cigányságra óriási pénzek állnak rendelkezésre szövegben. De hogy lejutnak-e ezek a pénzek? Maga nem olvasta az ÁSZ-jelentést? 120 milliárd tíz év alatt, és szinte semmi nem történt belőle? Értsék meg, és a cigányság ügye, ne haragudjon, nem az én ügyem! Én itt képviselem. Ez ugyanúgy az ön ügye, a teljes magyar társadalom ügye, és higgye el nekem, hogy ezt a problémát nem fogják tudni kezelni.

Még egyszer mondom: maguk vannak kormányon hat éve. Ha ezt nem fogják tudni kezelni, azok a gondok, problémák, amelyek mostanában látszanak - uzsorások, ne soroljam -, a magyar társadalom legnagyobb problémái lesznek, és mi ellenzékből most nem tudunk tenni! Önöknek kellene, és arra kérem önöket, hogy legalább indítsák el a polgárosodást. Hagyjuk a segélyezést már! Munkaalapú társadalmat kell építeni, és ebben, higgye el nekem, én partner leszek.

Köszönöm. (Taps a Fidesz padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai