Készült: 2020.08.09.19:30:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

243. ülésnap, 292. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje  

Felszólalások:  <<  292  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, hogy kíván-e még valaki felszólalni. (Nem érkezik jelzés.) Senki sem jelentkezett. Az általános vitát..., bocsánat, a részletes vitát, aminek ugyan voltak általános vitába hajló elemei, lezárom.

Államtitkár úr, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra? (Dr. Hende Csaba jelzi, hogy nem.) Azt gondolom, sok lehetőség kínálkozott a vitában elhangzottakra való reakcióra.

A módosító javaslatokról következő ülésünkön fogunk határozni.

 

Soron következik a társadalmi szervezetek és az alapítványok nyilvántartásba vételére vonatkozó rendelkezések módosításáról, valamint egyes cég-, csőd- és felszámolási eljárási rendelkezésekről szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/5102. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/5102/20. számon kapták kézhez.

Megkérdezem a kijelölt bizottságokat, kívánnak-e előadót állítani. (Nem érkezik jelzés.) Nem kívánnak.

Emlékeztetem önöket, hogy a hétfői napon döntöttünk a részletes vita szerkezetéről. Ennek értelmében egységes szerkezetben tárgyaljuk a részletes vitát.

Írásban előzetesen nem jelentkezett senki sem. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. Először? Másodszor? (Nem érkezik jelzés.) Senki többet, harmadszor. Akkor a részletes vitát lezárom.

A módosító javaslatokról ebben az esetben is a következő ülésünkön fogunk dönteni.

 

Soron következik az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/4982. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4982/9. számon kapták kézhez.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkező bizottságokat, hogy van-e kijelölt bizottsági előadójuk. (Nem érkezik jelzés.) Nincsen.

Az előzőekhez hasonlóan, csak a forma kedvéért emlékeztetem önöket, hogy hétfőn döntöttünk a részletes vita szerkezetéről, amit ezúttal is egy szakaszban fogunk megtárgyalni.

Megnyitom tehát a részletes vitát az 1-6. pontokra.

Írásban előre jelentkezett Tóth András képviselő úr, az MSZP képviselője. Itt is természetesen az ötperces időkeret érvényesül.

A képviselő úré a szó.

 

Felszólalások:  <<  292  >>    Ülésnap adatai