Készült: 2020.03.28.10:38:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

139. ülésnap, 81. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka Az általános vita lezárva érvényes módosítók nélkül
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje  

Felszólalások:  <<  81  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Az általános vita lezárására a javaslatok házszabályszerű benyújtása érdekében a pénteki ülésnap végén kerül sor.

Soron következik a gazdasági kamarák feladatainak átadásával összefüggő törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/2401. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/2401/49. számon kapták kézhez. Megkérdezem a bizottságokat, kívánnak-e előadót állítani. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat szerkezeti rendjére, valamint a módosító javaslatok közötti összefüggésekre figyelemmel indítványozom, hogy a részletes vita két szakaszból álljon.

Az első vitaszakaszban a vállalkozói törvény módosítását kezdeményező indítványok vitája szerepel az 1-35. pontok alapján, és a 34. ponttal összefüggő 61. ajánláspont is. Ebben a vitaszakaszban tárgyaljuk meg azt a módosítójavaslat-csomagot is, amely a közigazgatási feladatok gazdasági kamaráknál történő megmaradását kezdeményezi. E javaslatsor további elemeit az ajánlás 36., 37., 38., 39., 41., 43-50., 53. és 57. pontjai tartalmazzák.

A második vitaszakasz pedig a törvényjavaslat rendelkezései által módosítani kívánt további törvények megváltoztatását kezdeményező indítványokra nyílik meg, az ajánlás 40., 42., 51., 52., 54., 55., 56., 58., 59., 60., 62. és 63. pontjai alapján. Kérem, aki az ismertetett vitamódszerrel, illetve javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a jelen lévő képviselők többsége egyetért a javaslattal, és azt elfogadta.

Megnyitom az első vitaszakaszt az ajánlás imént ismertetett pontjai alapján. Elsőként Göndör István úrnak, az MSZP képviselőjének adom meg a szót.

 

Felszólalások:  <<  81  >>    Ülésnap adatai