Készült: 2020.09.22.10:51:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

286. ülésnap (2006.02.07.), 208. felszólalás
Felszólaló Farkas Flórián (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:19


Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS FLÓRIÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, remélem, hogy már többször nem kell szólnom, de szeretném valamire felhívni a szíves figyelmünket. A két párt, de ha úgy tetszik, a kormányzat és az ellenzék között van egy megállapodás, miszerint ha beterjesztjük a törvényt, akkor nincsenek módosító javaslatok. A Fidesz ehhez tartja magát. Minden más lépés a Magyar Szocialista Párt vagy a kormányzat részéről politikailag számon kérhető lesz. Nem ajánlom egyikünknek sem, hogy ebbe az irányba menjünk el, és ne arról beszéljünk, ami a törvénynek nem része, hanem arról, ami a törvénynek az érdemét hozza.

Most arról van szó - mert amiről a képviselő hölgy beszélt, már benne van egy kétharmados, nemzeti, etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényben, amit megszavaztunk itt együtt. Most arról beszélünk, hogy a politikai képviseletet hogyan tudjuk újból biztosítani, mert arra vállaltunk kötelezettséget 97 százalékos parlamenti döntéssel, hogy ezt még most a tavaszi ülésszakban biztosítani fogjuk a magyarországi kisebbségeknek. Erről vitatkozunk ma, erről beszélünk ma.

Még egyszer szeretném aláhúzni, a Fidesz nem fog módosító javaslatot benyújtani, és tartja magát ahhoz, amiben egyébként a frakció is döntött. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai