Készült: 2020.10.02.01:37:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

286. ülésnap (2006.02.07.), 194. felszólalás
Felszólaló Farkas Flórián (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  194  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS FLÓRIÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tényleg csak néhány gondolatot az elhangzottakhoz. Egyetértek én is Teleki László államtitkár úrral abban a kérdésben, hogy így a végénél, amikor már dolgoztunk rajta néhány hónapot, kiállni most azzal a parlamentben, hogy alkotmányos vagy nem alkotmányos, lehet ilyet mondani, de azt gondolom én is, hogy álságos.

Ami pedig az alkotmányossági próbát illeti: ebben a kérdésben az MSZP és a Fidesz alkotmányjogászai, amit lehetett, megtettek, megnézték, még külső szakembereket is megkérdeztek ebben a kérdésben. Az a válasz jött vissza, hogy ez ki fogja bírni az alkotmányossági próbát. De azzal most elébe menni ennek a kérdésnek, hogy ez alkotmányellenes, és ne foglalkozzunk ezzel a kérdéssel, azt gondolom, hiba lenne. Nem lehet tökéletes törvénycsomagot készíteni, legfőképpen nem akkor, ha ebben a kérdésben a kisebbségek részére továbbra is biztosítani akarjuk a kedvezményes mandátumhoz való jutást, vagyis azt a képviseletet, amit eddig betöltöttek, amióta kisebbségi önkormányzatról lehet beszélni.

De higgyék el nekem, kedves képviselőtársaim, ez a kisebbik rossz! Többféle módon próbáltunk ezzel a kérdéssel foglalkozni. Ez a kisebbik rossz, és amit szeretnék aláhúzni, hogy ebben van konszenzus a kormányzat részéről és a legnagyobb ellenzéki párt részéről, és a Fidesz álláspontja ebben a kérdésben változatlan.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  194  Következő    Ülésnap adatai