Készült: 2020.09.25.18:50:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

283. ülésnap (2006.01.30.), 108. felszólalás
Felszólaló Farkas Flórián (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:23


Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS FLÓRIÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön egy szakmai konferencián romológiai fejtegetésbe kezdett. Azt magyarázta el hallgatóságának, hogy mintegy 700 ezer mélyszegénységben élő magyar állampolgárral nemigen tud mit kezdeni a kormányzat. Legfeljebb közcélú munka végzésére számíthatnak.

Az érintett emberek gyermekeire vonatkozóan pedig az az elmés ötlete támadt önnek, hogy meg kell szakítani a generációs láncot. Ez az ön gondolatmenetében azt jelentette, hogy például már óvodáskortól bentlakásos intézményben nevelődjenek ezek a gyermekek beilleszkedésre alkalmassá.

Kérdezem öntől: ismert ön már életében gyermekes cigány családot? Tudja ön, hogy a cigány ember az életénél is jobban szereti a gyermekét? Nem gondolja, hogy okosabb lett volna ilyen bölcsességek hangoztatása helyett nem megtörni, hanem továbbfejleszteni az ösztöndíjrendszert? Ugye, nem mondja azt, hogy amikor ezen a konferencián a szegények lehetséges jövőjéről beszélt, akkor nem a cigányokra gondolt? Miniszterelnök úr, nem akarunk janicsárképzőt!

Várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai