Készült: 2020.09.19.18:19:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

263. ülésnap (2005.11.08.), 62. felszólalás
Felszólaló Farkas Flórián (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS FLÓRIÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Hallgatva a kormányoldal képviselőinek a felszólalásait, szinte valamennyien arról adtak számomra tanúbizonyságot, hogy szociálisan érzékenyek, mi több, időközönként még tiltakozó hangon is megnyilvánultak az esélyegyenlőség növelésének mindenféle módozatáról, így az oktatás, a foglalkoztatás és az otthonteremtés vonatkozásában is.

Két dolgot nem értek, legalább kettőt. Ha ez így van, akkor hogyan fordulhat az elő, hogy a 2006. évi költségvetésben a cigány fiatalok ösztöndíj-támogatását 50 százalékkal csökkentik? (Babák Mihály: Skandalum!) Ami azt jelenti, hogy a 32 ezer közül körülbelül 10-12 ezret fognak tudni kiegyenlíteni. És ha a szociális egyenlőtlenség ellen is küzdenek, akkor hogyan lehet az, hogy a jövő minisztériuma, ez a furcsa nevű minisztérium most nem ad működési költségvetési támogatást a sikeresen működtetett Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak, amely egyébként életesélyprogramokat és ösztöndíjprogramot is sikeresen bonyolított?

Tisztelettel arra kérem a kormányzati oldalon ülő országgyűlési képviselőtársaimat, hogy hassanak oda, olvassák el, nézzék meg a 2006. évi költségvetési támogatást: nagyon sok társadalmi réteget sújt, de a legnagyobb visszalépés a magyarországi cigányoldalon, cigányterületen van. És arra kérem önöket, hogy akkor azokat a módosító javaslatokat, amelyeket benyújtottunk, támogassák. (Közbeszólások az MSZP soraiból. - Közbekiáltások a Fidesz soraiból: Bravó! - Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai