Készült: 2020.09.20.06:20:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

251. ülésnap (2005.10.04.), 84. felszólalás
Felszólaló Farkas Flórián (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS FLÓRIÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Az imént már elhangzott itt a Házban, hogy a kormányzat leállította a romatelepek felszámolásának programját.

Azt kell mondjam, hogy ez sajnos valóban így van, és nemcsak hogy az elmúlt egy évben, de az elmúlt három évben sem tett semmit a kormányzat a cigányság életkörülményeinek javítására vonatkozóan. Nem is tehetett, hiszen sem az elmúlt két évben, sem az utóbbi egy évben nem volt programja, elképzelése arra vonatkozóan, hogy mit tegyen a cigánysággal.

Kedves képviselőtársaim, nem is az a legnagyobb baj, hogy önök nem készítettek programot, következésképpen nem csináltak semmit, mert már nem is nagyon várják el ezek az emberek. Hanem az a legnagyobb baj, hogy az Orbán-kormány által megkezdett programokat is leállították, ilyenek: a már említett telepfelszámolási program, a tartós munkahelyek elindítása. Illetve ami kifejezetten a Gyurcsány-kormány vívmányát jelenti, az pedig az ösztöndíjprogram lerombolása, ami szégyen, hogy azokat a cigány fiatalokat, akikben felmerült a tanulási vágy, most tulajdonképpen visszaszorítják ilyen intézkedésekkel.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr a cigányul köszöntésén kívül semmit nem tett cigányügyben. Az a baj, hogy lebecsülik a cigányügyet. Én azt gondolom, az elsők között kell legyen tavasszal, hogy visszaadjuk a cigányügy tekintélyét.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai