Készült: 2021.05.15.21:58:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

214. ülésnap (2009.05.26.), 42. felszólalás
Felszólaló Dr. Hörcsik Richard (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HÖRCSIK RICHARD (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Mint Sárospatak város polgármestere én is szeretném megerősíteni a Szakács képviselőtársam által elmondottakat, hogy milyen nagy szükség van a polgárőrségre.

Sajnos, azt tapasztaljuk vidéken, Zemplénben, Abaújban, hogy a közbiztonság egyre romlik, és a rendőrség nem igazán ura a helyzetnek. Nem azért, mert nem akarják, hanem bizonyos tekintetben anyagi limitáció miatt nem áll rendelkezésre minden lehetőség. Gondolok arra például, hogy a kistérségben, a sárospataki többcélú kistérségi társulásban mi azzal próbáljuk segíteni a rendőrséget anyagilag, hogy minden hónapban benzinpénzzel támogatjuk őket, mert ennek is hiányában vannak.

A másik dolog: a nyári idegenforgalomra tekintettel a tourist police-t szerettük volna bevezetni ez évben is, és ebben is a térség önkormányzatainak támogatását kértem.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy nagyon lényeges a rendőrséggel, a helyi rendőrséggel való együttműködés. Mi ezt Sárospatakon megtettük. Egyetlen problémát szeretnék megemlíteni: az éjszakai járőrszolgálatot. Tudniillik a bűnelkövetésnek vannak bizonyos periódusai, és ez különösen az éjszakai órákra tehető. Ebben sajnos még nem tudtuk teljes mértékben kiépíteni a hálózatot, de úgy érzem, a rendőrséggel közösen az erőket és a pénzt koncentrálva talán eredményt tudunk felmutatni.

Összefoglalva: én tehát nagyon fontosnak tartom, hogy az anyagi eszközeit megteremtsük a polgárőrségnek, tehát nemcsak a rendőrségnek, hanem a polgárőrségnek is, hogy hatékonyan tudjunk fellépni a bűnüldözésben.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai