Készült: 2020.04.09.17:29:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

246. ülésnap, 158. felszólalás
Felszólaló Ágh Péter (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:04

Felszólalások:  <<  158  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Mindannyiunk számára ismert tény, hogy az Európai Unió megbukott migrációs politikájának köszönhetően mára Európa-szerte élnek rettegésben emberek, ha elmennek egy koncertre, felülnek a metróra, vagy éppen kimennek a strandra a nyári hőségben. Nizza, Barcelona, Berlin, Párizs, Brüsszel, és még sorolhatnám. Terrortámadások sorozata sújtja nemcsak Európát, hanem szerte az egész világot. Jusson eszünkbe, hogy más kontinenseken milyen tragédiák történtek!

A biztonság tehát, kijelenthetjük, hogy elsődleges. Eközben egyes európai vezetők, de akár mondhatjuk azt is, hogy Brüsszel számára nem az emberek biztonsága az elsődleges, hanem lehetőség szerint minél nagyobb emberáradat betelepítése, országok közötti szétosztása, majd ezen emberek több millió forinttal történő támogatása. Ehhez pedig ki tudja adni a muníciót mind anyagi, mind szellemi értelemben? Mára világossá vált, hogy maga Soros György. Teljesen egyértelmű kell legyen mindenki számára, hogy az illegális migráció brüsszeli koncepciója nem másról szól, mint a Soros-terv végrehajtásáról. Emberek millióinak idecsődítése, a tagállamok közötti szétosztása, majd az adófizetők pénzéből történő megtámogatása. Mi, magyarok ebben nem kívánunk részt venni.

Tisztelt Államtitkár Úr! Természetesen terrorcselekmény bárhol megtörténhet a világon, így hazánkban is, de mégis fel kell tennünk a kérdést, hogy egy kis közép-európai ország, mint hazánk, Európa nagy országaival ellentétben miért képes hatékonyan megvédeni Magyarország és egyben Európa határait. Miért csak a magyar kormány számára elsődleges az európai polgárok védelme, és hogyan tudtuk elérni, hogy idén Magyarország a világ tíz legbiztonságosabb országa között legyen? Hogyan képes megvédeni Magyarország Európa és hazánk határait, miközben szerte a világon tombol a terrorizmus? Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Felszólalások:  <<  158  >>    Ülésnap adatai